Dušené debrecínské zelí
Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc chleba a během chvíle je skromné a chutné jídlo na stole.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 503 kJ / 837 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,61 g |
| Tuky | 64,27 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 5,21 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 42,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky, párky nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí necháme v cedníku okapat a poté překrájíme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Krok 2: Na sádle vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli. Restujeme do zlatova, pak přisypeme papriku. Zamícháme a přidáme překrájené zelí.
Krok 3: Osolíme, přidáme nové koření a brambory. Podlijeme vodou nebo vývarem tak do poloviny zelí a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme.
Krok 4: Na pánvi s malým množstvím sádla opečeme párky do křupava.
Krok 5: Párky přidáme i s výpekem k zelí a společně chvíli povaříme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem.
Zveřejněno 23. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené debrecínské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RqNY
Moje poznámka
Dušené debrecínské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RqNY
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 8 hodinami
Margot kuličky
Junys před 8 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 9 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 9 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 9 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 11 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 11 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 11 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 12 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 12 hodinami
Tématické fráze:
debrecínské zelí,
debrecínské zelí recepty,
dusena zeli s uzenou paprikou,
mladé zelí zelí dušené recept,
nejlepší recept na mladé dušené zelí,
dušené zelí na paprice,
debrecinské zelí recept,
dušené zelí recept,
naco uzeny spek,
vanocni zelí,
debrecinske koření recept,
transylvánská jídla,
dušené debrecínksé zelí
Suroviny:
zelí kysané,
nožička vepřová,
slanina,
brambory,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (6)
Proč je tento recept zařazen v zeleninových jídlech?