Voňavý bezový sirup
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu bude při konzumaci zapomenuta.
Suroviny pro 6 litrů
6litrů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 001 kJ / 8 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Převaříme vodu, kterou necháme zcela vychladnout. Květy opatrně propláchneme (není nutné).
Krok 2: Do čisté sklenice skládáme květy a prokládáme kolečky důkladně omytého citrónu. Zalejeme vodou až po okraj. Necháme 24-48 hodin v ledničce.
Krok 3: Přes sítko dáme plátýnko, přes které cedíme květy s citróny, vždy trochu vymačkáme. Do vzniklé bezinkové vody nasypeme konzervační pomůcku, cukr a kyselinu citronovou. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, ale nenecháme vařit.
Krok 4: Láhve vypláchneme alkoholem. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout. Skladujeme nejlépe v lednici.
Zveřejněno 31. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Moje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 23 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 18 minutami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 1 hodinou
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 14 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Tématické fráze:
voňavý sirup z bezinkových květů,
bezinkovy sirup plysen,
bezinkový sirup dr oetker,
bezinkový sirup oetker,
nejlepší recept na bezinkový sirup,
lahev na sirup,
bezinkový sirup plíseň,
pomůcka na konzervovani,
bezovy sirup konzervovani alkoholem,
bezinkový sirup z květů s alkoholem,
bezinkovy sirup z kvetu a citronovym sirupem,
bezinkový sirup postup,
recept dr oetker bezinkovy sirup,
kuchařka bezinkový sirup,
bezinkový sirup dr.oetker,
bezinkový sirup recept,
dr oetker pomůcka ke konzervování,
recept na bezinkový sirup,
top recepty bezinkovy sirup,
bezinkový sirup
Suroviny:
voda,
citron,
cukr,
kyselina citronová,
alkohol
Komentáře (6)
Nám by možná také vydržel, ale jen pokud bychom ho nevypili. Jenže, kdo by chtěl přehazovat z místa na místo v lednici rok překážející láhev.
Podobný sirup dělám z meduňky - nakrájet nadrobno a jinak je postup stejný jako u všech sirupů tohoto typu. Meduňka nám roste v rohu zahrady jako kopřivy a nám šťáva z ní chutná. A dá se dělat celé léto.