Ostružinový sirup s kávovým rumem

Markulina Kuchařka: Markulina

2 l Nápoje 0 názorů

Suroviny

1 l šťávy z ostružin
500 ml vody
1 kg cukr krystal
2-3 lžičky kyseliny citrónové
0,5 dcl kávového rumu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v lednici i do druhého dne. Druhý den je to tuhé jako hotová marmeláda, ale při vaření je z toho opět tekutá konzistence.

  2. Cca 2 litrové láhve vypláchneme kávovým rumem a zbytek použijeme do marmelády. Do hrnce si nalijeme šťávu, přidáme vodu, 1 kg cukru, 2-3 lžičky kyseliny citrónové, zbytek kávového rumu. Vše dobře promícháme, aby se vše rozpustilo bez hrudek a zahřejeme. Neměl by začít vařit, ale pokud uvidím bublinky hned vypínám plotnu.

  3. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout.

Poznámka

Minulý rok jsem nepřidala vodu a vznikla mi marmeláda. Tentokrát se zdá konzistence akorát. Alkohol lze použít i jiný dle chuti např. Amaretto nebo lze zcela vynechat. Minulý rok jsem láhve vyplachovala vodkou kvůli sterilizaci a vydržel až do tohoto roku při skladování v lednici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostružinový sirup s kávovým rumem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: ostružinový likér s rumem ostružiny v rumu ostruzinovy liker s medem ostružinový likér z rumu recept na ostružinový sirup bez vaření ostružinový likér nevařený ostružinový likér rum domácí ostružinový likér ostružinový sirup vařený ostružinový likér ostriziny v rumu ostružinový sirup a džem nejlepší domácí ostružinový likér ostruzinovy medovy liker nevařený ostružinový sirup recept šťáva z ostružin recept ostružinové recepty domácí ostružinový sirup vařený ostružinový sirup recept recept na ostružinový likér