Křupavé bramboráky
Dozlatova usmažené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé bramboráky. Česká klasika z několika málo surovin patří k levným, lidovým pokrmům. Když místo mouky použijete na zahuštění strouhanku, budou ještě křupavější.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám.
Krok 2: Přidáme vejce, sůl a majoránku podle chuti. Vše důkladně promícháme.
Krok 3: Těsto podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby se z něj na pánvi daly snadno tvarovat placky. Nemělo by být ani příliš tekuté, ani husté.
Krok 4: V hluboké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce vkládáme do oleje hromádky těsta a roztáhneme je na placičku. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran.
Krok 5: Usmažené placky necháme před podáváním osušit na papírovém ubrousku.
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Moje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Nejnovější recepty
Makovec s hruškami
Přidáno před 5 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 1 hodinou
Extra jablkový koláč
Eva_H před 1 hodinou
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 2 hodinami
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 2 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Vendy007 před 3 hodinami
Milčiny macešky
Lenka95 před 3 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 3 hodinami
Café latte
nadihacek před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky,
domácí bramboráky,
domácí bramboráky recept,
domaci bramborak,
bramboráky bez mouky,
křupavé bramboráčky,
bramboráky,
bramborak recept,
recept na bramborak,
dobré bramboráky,
dobrý bramborák,
bramboráky se strouhankou,
bramborak,
bramborák se strouhankou,
bramborák bez mouky,
zdravé bramboráky,
jak udelat bramboraky,
bramboráky recept,
jak udělat bramborak,
recepty na bramboráky
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
česnek,
majoránka,
strouhanka,
olej
Komentáře (71)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
děkuji !!!