

Ohnivé Mexické bramboráky
Suroviny
- Těsto:
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- hladká mouka
- sůl
-
- Náplň:
- 400 g žampiónů
- 2 pórky
- 1 červená paprika
- olivový olej
- ostrá chilli omáčka nebo kečup
- tabasco
- sůl
- čerstvý tymián
Postup přípravy receptu
Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na kolečka a papriku na kratší proužky. Na oleji podusíme asi 5 minut papriku, přidáme žampióny a pórek a dusíme doměkka. Zalejeme chilli omáčkou, osolíme a přidáme lístky z čerstvého tymiánu. Nemáme-li, přidáme sušený. Tuto náplň rozetřeme na bramboráky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ohnivé Mexické bramboráky
-
Určitě bych tam nedal tabasco, je v tom spousta octa. Zkuste jen rozmíchat vodu s cayanským pepřem, pod tím názvem ho prodává Kotányi. Nebo rovnou nějaké pálivé papričky, třeba jalapeňo, jsou-li doma k mání.
Jinak ale skvostný recept na jídlo které v Mexiku vůbec neznají. No a co? V Maďarsku zas neznají náš Maďarský guláš a Španělé taky nikdy neviděli Španělský ptáček. -
Dělám v sobotu vynechám papriku a místo ní dám kuřecí. Krásná inspirace je tam +
-
Manžel jej chtěl o vikendu uvařit.
-
Jani, a tvoje fotky taky!
-
Zase jeden recept, který je tady dost dlouho a je nepovšimnutý. Takže, jsem vyzkoušela a je to super jídlo. Použila jsem zelenou papriku, protože jsem doma červenou neměla a čili, místo tabaska. Tymiám sušený. Recept si zaslouží bod