Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 637 kJ / 5 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,20 g |
Tuky | 340,75 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 1,97 g |
Sodík | 629 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 553,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv som si pripravila krém.
Do horúcej vody som pridala cappuccino a rozmiešala, pridala som vanilkový cukor, 2 bal. zlatý klas a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny a postupne pridávala po lyžici vychladnutú kašu a napokon všetko spolu vyšľahala. Pridala som rumovú arómu a krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 2: Kým sa krém chladil pripravila som si 2x kakaovo-čokoládové cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, kakao, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach preosiala do cesta a potom opatrne vmiešala. Napokon som vmiešala ak strúhanú čokoládu. Plech 27x37 cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý a upiekla tak isto ako ten prvý. Korpusy som nechla chladiť na mriežke. Krok 3: Zostavila som koláč.
Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Keď lekvár stuhol natrela som naň polovicu krému. Pripravila som si z cappuccína a vody sirup na máčanie piškót. Piškóty som namočila a ukladala tesne vedľa seba na stojato. Potom som na piškóty natrela druhú polovicu krému a zakryla druhým korpusom. Koláč som zakryla papierom na pečenie, položila som naň krájaciu dosku a zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň som koláč vybrala z chladničky a poliala som ho čokoládovou polevou a opäť uložila do chladničky. Polevu pripravujem nad parou. Krájala som ho na rezy horúcim nožom. Z predchádzajúceho pečenia mi zostala parížska čokoláda, dala som ju do cukrárskeho vrecka a ozdobila zákusok ružami. Do každej ruže som urobila ozdobu aj z bielej parížskej čokolády. Nie je nutné zdobiť, zákusok je vynikajúci iba s polevou. Prajem vám dobrú chuť.
Do horúcej vody som pridala cappuccino a rozmiešala, pridala som vanilkový cukor, 2 bal. zlatý klas a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny a postupne pridávala po lyžici vychladnutú kašu a napokon všetko spolu vyšľahala. Pridala som rumovú arómu a krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 2: Kým sa krém chladil pripravila som si 2x kakaovo-čokoládové cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, kakao, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach preosiala do cesta a potom opatrne vmiešala. Napokon som vmiešala ak strúhanú čokoládu. Plech 27x37 cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý a upiekla tak isto ako ten prvý. Korpusy som nechla chladiť na mriežke. Krok 3: Zostavila som koláč.
Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Keď lekvár stuhol natrela som naň polovicu krému. Pripravila som si z cappuccína a vody sirup na máčanie piškót. Piškóty som namočila a ukladala tesne vedľa seba na stojato. Potom som na piškóty natrela druhú polovicu krému a zakryla druhým korpusom. Koláč som zakryla papierom na pečenie, položila som naň krájaciu dosku a zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň som koláč vybrala z chladničky a poliala som ho čokoládovou polevou a opäť uložila do chladničky. Polevu pripravujem nad parou. Krájala som ho na rezy horúcim nožom. Z predchádzajúceho pečenia mi zostala parížska čokoláda, dala som ju do cukrárskeho vrecka a ozdobila zákusok ružami. Do každej ruže som urobila ozdobu aj z bielej parížskej čokolády. Nie je nutné zdobiť, zákusok je vynikajúci iba s polevou. Prajem vám dobrú chuť.
Zveřejněno 21. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cappuccino rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PD62
Moje poznámka
Cappuccino rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PD62
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 2 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 4 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 5 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 5 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 11 sekundami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 1 minutou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 33 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 2 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 2 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 2 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 3 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 4 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 6 hodinami
Tématické fráze:
capuccino rezy,
kapučíno rezy,
capucino rezy,
řezy kapučíno,
capuccino řezy recept,
kapučino řezy recept,
capucino řezy recept,
cappucino rezy,
recept na cappucino řezy recept,
řezy capučíno,
řezy s kapučínem,
hrníčkové cappuccino řezy,
oříškové řezy recept,
čokoládové řezy,
řezy s kapučnem,
kapučíno ve rezy,
kapučíno řezy recepty,
poleva z kapučína,
hrnickove cappucino řezy recept,
top recepty capucíno řezy recept
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
soda jedlá,
čokoláda hořká,
voda,
cappuccino,
cukr vanilkový,
prášek zlatý klas,
máslo,
cukr moučkový,
rumové aroma,
čokoláda hořká,
olej,
máslo,
smetana,
džem,
piškoty dětské
Komentáře (13)
kdo se má nato koukat když jsem línej a mám plnou hubu
asi jsem nic podobného nemlsal