Bábovka cappuccino

Petra1990 Kuchařka: Petra1990

Doba přípravy: 60 minut 16 porcí Moučníky , Bábovky 3 názory

Suroviny

280 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
1 lžíce kypřícího prášku
3/4 lžičky mleté skořice
120 ml oleje (z vlašských ořechů nebo lehký olivový ale poslouží i obyčejný)
2 vejce rozdělená
4 bílky
170 ml hotové tmavé pražené kávy vychladlé na pokojovou teplotu
2 lžíce kakaového prášku
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce prosetého moučkového cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160°C. Ve středně velké misce promícháme mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a skořici. Ve velké míse rozšleháme olej, žloutky, espreso, kakao a vanilkový extrakt na hladkou směs. Moučnou směs zatřeme do žloutkové.

  2. V jiné míse rozšleháme 6 bílků na tuhý sníh.Opatrně jej vmícháme do těsta.

  3. Těsto po lžících vkládáme do nevymazané formy na bábovku.

  4. Pečeme asi 45 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na zabodnuté párátko. Formu překlopíme na mřížku a necháme vychladnout.

  5. Špachtlí nebo nožem s tupým ostřím uvolníme pečivo od stran a dna formy a vyklepneme je na servírovací talíř. Před podáváním ho poprášíme prosetým moučkovým cukrem.

Poznámka

Vynecháme-li espreso a kakao, množství vanilkového extraktu zvýšíme na 1 lžíci máme nadýchaný vanilkový moučník :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bábovka cappuccino

Tématické fráze: cappuccino bábovka cappuccino recept kappucino babovka nevymazana forma na bábovku espreso moučník cappuccino srdicko babovka ze 4 bilku rohlíčky cappuccino skořice mletá na cappuccino

Zapomněl/a jsem heslo