Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné hromádky

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Porce: 38 - 40

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 919 kJ /
2 610 kcal
Bílkoviny43,16 g
Tuky109,35 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 437 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy351,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme jablka, rozinky namočené v rumu, čokoládu nakrájenou na kousky a ještě jednou promícháme. Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžící malé hromádky kousek od sebe. Pečeme v předehřáté troubě, na 180-190°C, asi 30-35 minut. Krok 3: Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme čokoládovou polevou.

Zveřejněno 17. 11. 2010

Poznámka autorky mysulka

Recept jsem si kdysi vystřihla z nějakého časopisu a upravila - přidala jsem rozinky a čokoládu.

Jsou moc dobré a když jsou jablka kyselejší, tak je to ještě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné hromádky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9JK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné hromádky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9JK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já jsem tento recept ztratila a nyní znovuobjevila tady 😊. Já jen používám jablka, rebarboru a skořici 😉.

brtna: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo :yes::-K

Ani jsem nedala čokoládu a jablka jsem neloupala a přesto všechny hromádky zmizely závratnou rychlostí. Slupky z jablek se rozpekly a ničemu nevadily. Mooc dobré:yes:

Výborné !!!!!!!!!!!!!!!! :yes::yes::yes:<3

Tyto hromádky jsem poprvé ochutnala asi před rokem a pak jsem na ně zapomněla. Dnes jsem narazila na recept-hned vyzkoušela a přidávám zasloužený bodík :yes: Měla jsem jich 36 kousků a pekla na 180 st. C v horkovzdušné troubě 28-30 min (to je maximum). Nedávala jsem čokoládu, jen jsem přisypala trochu skořice ;-) Výborné, musím je před sebou schovat, nebo je všechny sním....... :-D Foto přikládám.

Receptík jsem vyzkoušela a dokonce zachutnal i mojí mamince, která sladké nejí :-) do jedné poloviny těsta jsem přidala oříšky-s lískové jsou lepší než vlašské a do druhé kokos. Doporučuji vyzkoušet :-K :yes:

Jednoduchy,ale dobry. Prekvapilo me,ze se to na plechu trosku rozplaco a ze je to po upeceni mekke. Cekala jsem neco na zpusob susenek.

Věrka R. 17. 11. 2011 13:14
Tak na mě nedavno juknul v náhodných receptech tento receptík a dneska jsem ho dělala. Dávala jsem těstíčko do mufinek, do těsta jsem přidala trochu mandlí a právě jsem snědla už druhou mufinku. Je to dobrý, rychý a vláčný.

:yes: Majko a Ivano díky za vyzkoušení, jsem ráda, že jste si pochutnali:-K
A Ivano díky za foto:yes::-K

Včera jsem upekla a kdybych manžela nebrzdila, tak by je hned večer u televize všechny snědl. Takto je budeme mít ještě dnes ke kávě. Jsou výborné.:-p:yes:

Tak ja nemám hromádky,ale placky:-Dneviem prečo,ale hromádky sa mi na plechu roztopili a spojili:-8,ale na chuti to teda neubralo,sú výborné,chrumkavé:-*:yes:Pridala som orechy a sušené brusnice+23 a foto

Ivana79: Tak mě se povedli z toho udělat taky placky:-(,ale jsou dobré:-):yes:

Práve ich idem robiť,som zvedavá:-p:-8

;-) Linshe, to jsem ráda, žes vyzkoušela:yes: a že chutnalo:-K
Jajine díky:-K

:yes::yes:receptů z jablek není nikdy dost;-)

výborné, jelikož jsem včera dělala štrůdl a zbylo mi hodně strouhaných jablek, hned jsem tento recept vyzkoušela. dala jsem tam strouhaná jablka, skořici...no vynikající:yes:

;-):-K holky díky :-)):-K

No supéér!!:-):yes:

;-) děkuju všem za bodíky:-K

už se mi zase sbíhají sliny, ukládám, dávám bodík a co nejdřív ukuchtím.:yes:

Docela dobra verze i pro mufinky....staci dat do formicek... a myslim,ze to pujde i s hruskama,svestkama,ananasem,merunkama a mozna i s pomerancem nebo mandarinkama,popripade mango...;-):-K bodik leti a ukladam

TOhle se mi líbí:yes:Už mám uloženo a bodík jsem poslala;-)

Rychlovka,která se hodí vždy.:yes::-)

to vypadá jednoduché a rychlé :yes::-D:-D:-D taky někdy vyzkouším a posílám bodík

To vypadá moc dooobře, ukládám, protože i ta jablka mám:yes:

Musí to být pěkně šťavnaté :-p, taky vyzkouším, jen co koupím rum:-O, no jo, ale co mrňata, tak bez rumu ;-), posílám bodík:yes:

Myšulko, ty vypadají, že budou dobré, někdy udělám;-) Dávám ti 2.boda:yes:.

Vypadají dobře a jednoduše...vyzkouším...:yes:

Tématické fráze:
jablečné placky, sušené jablečné placky, jablecna placka, sušená jablečná placka, jablečné sušené placky, jablkové hromádky, jablecne moucniky, jablečné recepty, jablečná sušená placka, susena placka z jablek, placka z jablek, dobré recepty jablečné, jablečné kostičky susene, jablecny placky, jablecne moucniky recepty, jablečne placky pečené, sušená meruňková placka, sušené jablečné, sušené jablečné kostičky, jablecne placky susene

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, jablko, rozinky, rum, čokoláda na vaření, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu