Pražma na zázvoru a česneku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20min 1 porce Ryby 23 názorů

Suroviny

Jeden kus pražmy
3 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
cca 3 cm zázvoru
2 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a zázvor si utřeme na kašičku, přidáme sůl, mletou papriku a olej.

  2. Rybu si očistíme od šupinek, na povrchu v několika místech příčně nařežeme a potřeme marinádou z venku i uvnitř. Pokud máme čas, necháme ji přes noc marinovat. Pokud ne, stačí aspoň hodiny před přípravou.

  3. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a rybu z každé strany grilujeme 7 minut. Podáváme se zeleninou, nebo různě upravenými bramborami.

Poznámka

Tento recept jsem získala kdysi na dovolené v Chorvatsku. Na jistou oslavu nám je tak připravil náš pan domácí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pražma na zázvoru a česneku

  • Malikova: Veliký dík. Pražma je pražma. Jedna z nejlepších rybek :-)

    Odpovědět

  • Malikova Malikova

    Strašně moc jsme si pochutnali. Děkuji a na 100% zařazuji do jídelníčku. Jinak už rybu nechci :yes:

    Odpovědět

  • NadezdaIvanovna: Já už jsem se včera dívala na ty fotky a koukám, žádná reakce od tebe, tak jsem si říkala, že ti asi nechutnalo;-). Děkuji strašně moc za fotky, já tak dobrou mikrovlnku nemám, musím to dělat v troubě. Jsi moc šikovná a mám fakt velkou radost, že jste si pochutnali.:-) Pražmu jsem já osobně dělala úplně poprvé a moc nám taky chutnala;-). V Chorvatsku chutnala zase malinko jinak, ale tam chutnají jinak i rajčata:-D

    Odpovědět

  • NadezdaIvanovna NadezdaIvanovna

    :yes: absolutně úžasné! :) Naložené pražmy jsem měla jen asi 4 hodiny, příště zkusím určitě přes noc!

    Máme plynovou troubu, tak jsem zkusila poprvé grilovat v mikrovlnce - byl to takový experiment. Pár poznatků:
    1) grilovací podstavec jsem dala přímo na skleněný talíř z mikrovlnky - nic se nepřipalovalo a šlo to pak v pohodě umýt
    2) naše mikrovlnka má docela slabý výkon, přišlo mi, že na gril se to moc nedělá - tak jsem dala gril + horký vzduch na 15 minut, pak 15 minut z druhé strany a nakonec 15 minut jen gril - ten udělal moc dobrou propečenou kůžičku :)

    Jako přílohu jsme měli čerstvý chléb, výborně se k tomu hodil.
    Všechno jsem to nafotila a fotky jsem přidala :) Jen nevím, jaktože jsem to neměla marinádu taky tak červenou (papriku jsem dala) a hladkou (strouhala jsem na jemno).
    Pražmu miluju a tento recept zařadím mezi mé dva nejoblíbenější :)

    Odpovědět

  • eva hubova: díky ;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Krásná rybka:-p:-p:yes:+18

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Vypadá dobře,zázvor jsem ještě na rybu nedávala,chce to vyzkoušet.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Sarovka...:-D:yes: jasně, dík, zkus.;-)

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    To vypadá .... že to musím vyzkoušet:-8;-):yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Krasne a dobre.....MNAM:-D:yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Moc chutná úprava .:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala, ježkovy oči, děkuji:-8 a všem ostatním samozřejmě taky.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zázvor česnek je bezva kombinace :-p:yes:
    Jo, a máš čím dál hezčí fotky :yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    teda ta má smutný očičko :-(;-) ale to má smůlu, já bych ji slupla, i kdyby koukala ještě smutněji ;-) Jani, máš boda :yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    No to vypadá úžasně :yes::yes::yes::-p+1

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pražma na grilu pražma královská na grilu pražma recept pražma královská na grilu recepty pražma královská na grilu recept pražma na grilu recepty příprava pražmy úprava pražmy česnek knofi pražma jak upravit pražmu jak upravit pražmu úprava zázvoru recept pražma smažená pražma pražma recepty zázvor recepty pražma úprava recept na pražmu marináda na pražmu