Zázvorky bez amonia
Zázvorky potřebují před konzumací odležet. To je jejich jediná vada. Jinak mají samé plusy. Jak v chuti, tak ve snadné přípravě. Navíc patří k vánočním svátkům. Pusťte se do jejich přípravy včas, ať můžete ve správný čas začít mlsat!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 571 kJ / 1 571 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 12,56 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 323,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka a zaděláme husté těsto. Přendáme je na vál a rukama vypracujeme.
Krok 2: Na pomoučněném vále pak těsto rozválíme na 3 mm plát a z něj vykrajujeme tvary zázvorek. necháme alespoň půl hodiny odležet.
Krok 3: Pečeme asi 8–10 minut v troubě vyhřáté na 180–190 °C. Dáváme přitom pozor na okraje, abychom cukroví nepřipálili.
Krok 4: Vychladlé zázvorky potíráme cukrovou polevou (voda svařená a vymíchaná s cukrem) a můžeme posypat obarveným cukrem, nebo ozdobit čokoládou. Zázvorky musíme nechat nejméně čtrnáct dní rozležet v chladnu.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
Moje poznámka
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 30 minutami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 3 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 4 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 4 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 6 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 7 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 7 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 9 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 10 hodinami
Tématické fráze:
zázvorky,
zázvorky recept,
nejlepší zázvorky,
zazvorky z cerstveho zazvoru,
recept na zázvorky,
amonium,
co je amónium,
nejlepsi recept na zazvorky,
zazvorky cukrovi,
vánoční cukroví nejlepší recepty zázvorky,
amonia,
recept zázvorky,
bezlepkové zázvorky,
vánoční cukroví zázvorky,
amonium recepty,
co je to amonium,
cukroví zázvorky,
recepty zazvorky,
výborné zázvorky,
nejlepší vánoční cukroví zázvorky
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
zázvor,
citron,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (22)
A většinou to dělám tak, že těsto nechám odpočinout přes noc a další večer zázvorky vykrojím, nechám do rána na plechu a pak peču
Hanko, nad použitím čerstvého zázvoru jsem přemýšlela vloni, jsem ráda, že mi někdo potvrdil, že to lze. Asi bych dala jen čerstvě vylisovanou šťávu z něj, jde to dobře lisem na česnek