Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v plechové krabici vydrží velmi dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
70 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,92 g |
Tuky | 217,24 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 654,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 180° C. Neloupané mandle na suché pánvi opražíme, necháme zchladnout a spolu s loupanými nasekáme nahrubo.
Krok 2: Rozpustíme máslo a necháme stát stranou. V míse našleháme 4 vejce s cukrem a špetkou soli do bílé pěny podobně jako na piškot.
Krok 3: Do pěny prosejeme mouku se špetkou prášku do pečiva (nedávat víc, sušenky by při pečení praskaly), přidáme máslo, mandle a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, přendáme na vál nebo podložku a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, ze kterých vytvoříme válečky o průměru 3-4 cm podle délky plechu. Válečky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení, mírně je zploštíme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Pečeme do zlatavé barvy 25-32 minut podle trouby. Ještě teplé ihned nakrájíme na proužky silné přibližně 2 cm.
Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.
Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.
Jednoduché recepty na sušenky. Jak při přípravě postupovat
Zveřejněno 16. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
Moje poznámka
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
italské sušenky,
mandlové sušenky s medem,
sušenky recept,
italske cantucini,
mandlové sušenky recepty,
recept na italské cantussini,
italske susenky recepty,
susenky cantucini,
recept na cantucinni,
italske tvrde susenky,
italske susenky recept,
recept na italské sušenky,
italskémandlové,
italské sušenky,
kantučiny,
italské sušenky kantučiny,
cantuciny recet,
kantucini recept,
cantucinni recept,
sušenky z mandlové mouky italské
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
mandle,
mandle,
prášek do pečiva,
kůra citronová
Komentáře (13)
Puvodni recept byl urcite bez masla, Cantucci di Prato (Toskansko), misto masla se pridava jeden zloutek a cetla jsem, ze i olivovy olej, verim tomu, je to toskansky recept. A pro ty, kteri to pokladaji za "hruzu", verte, ze opravdovy toskansky olivovy olej je lahodna zalezitost. V pripade, ze testo je hodne tuhe, lze dodat trochu Vin Santo nebo vino Marsala.
V tomto receptu vidim i vice vajec (stacila by 3) a jako kypridlo se pouziva nejlepe vinny kamen.
Mandle urcite cele a se slupkou. Cast cukru lze nahradit medem, ale neprehanet, uz takto jsou dost tvrde.
Ale jinak autorka krasne upekla, vsechna cest
Mám obavu,že bych to nezvládla a škoda těch surovin,ale až najdu odvahu , zkusím
Nebojte, to zvládne každá kočka
Toto je ale patrně už poupravený (počeštěný, dělám to stejně) rcp, neb do původního se prý máslo nedává (jak jsem byl před lety poučen)
"... ( nedávat víc sušenky by při pečení praskaly)),..."
***
Mandle dávám vcelku, předem je nesekám
Válečky z těsta na plechu nezplošťuji, pečením se rozjedou
Na plátky nekrájím, spíše se jedná o sekání tlakem nože
***
No a výborné jsou při pojídání krátce máčené ve Vin Santo