Postup přípravy
Vyrobili jsme v podstatě tužší jablkový puding s kousky nerozvařených jablek, ale bez mléka. Krok 2: Nalejeme do misek 1,5 cm pod okraj a necháme ztuhnout v lednici. Krok 3: Servírujeme tak, že do misky nalejeme 1 cm chlazeného mléka.
Je to překvapivě chutné a osvěžující letní jídlo nebo dezert.
Zveřejněno 30. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Varmuža
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AL8B
Moje poznámka
Varmuža
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AL8B
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 38 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 3 hodinami
Tématické fráze:
varmuza,
varmuze,
varmuža recept,
co je varmuža,
varmuž,
recept na varmuzu,
varmuža recepty,
varmuza.cz,
varmuza koláčky,
co je to varmuža,
varmuza mrkvovy dort,
co to je varmuža,
varmuza z ovoce,
recepty - varmuža,
jablečná buchta recept s maizena,
varmuža recept,
vermuža,
koláčky varmuža,
varmuža recepty.cz,
varmuža-recept
Suroviny:
jablko,
voda,
zlatý klas,
cukr,
sůl,
skořice,
koření hřebíček,
mléko
Komentáře (9)
Umím si představit vylepšení piškoty na dně, kdyby někomu chyběly kalorie.
Předpokládám, že se tak dají parádně zužitkovat i zapomenuté zavařeniny.
Známý (má intoleranci na kravské mléko), si vrch dekoruje sójovým mlékem v prášku a zalévá trochou kozího, jindy přidá např. čerstvé maliny nebo šlehačku...
Vymíchám 1hr cukru+2vajíčka+1dl oleje +2hr mouky+1pr. do peč.+1hr mléka+ nahrubostrouhaná jablka /skořice, hrozinky/. Masu naleju na plech a upeču. {Dá se přidat mák, nebo dát místo jablek. Můžete z bílků vyšlehat sníh a jemne vmíchat, nebo mléko a olej nahradit šlehačkovou, nebo to pojmout třeba jako bublaninu}.
Vlastně mě překvapily. U nás se Varmuža dělala vždy z prvních letních jablek Jakubek, a ta jsou zelená