Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupičná kaše s vajíčkem a jarní cibulkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 022 kJ /
244 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky4,80 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy36,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce předem uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Krok 2: Mléko dáme do kastrůlku, osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání necháme několik minut povařit - než kaše zhoustne. Krok 3: Na talíři posypeme nastrouhaným vajíčkem a jarní cibulkou.

Zveřejněno 9. 4. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Výborná slaná varianta krupicové kaše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61VL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61VL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Slaná krupičná kaša je výborná. Ja som sa niekde na nete naučila robiť slanú krupičnú kašu a je to skvelé. Trochu inak, ako to varí Johanka. Uvariť slanú kašu, vmiešať surové vajce, ďalej miešať, povariť a na vrch dať osmaženú cibuľu pri servírovaní.

Kukuřičnou kaši na slano si dovedu představit, ale krupičnou nee8-( Sto lidí, sto chutí;-)

Majkaa: magdalenka: Já jsem ji kdysi taky neznala. Pak mi mamka říkala, jak ji dělávala moje prababička - podobně jako ji dělá magdalenka, jen bez cibule. Dá se podávat i se slaninou, to jsem nikdy neměla. Zní to možná trochu zvláštně, ale je to fakt výborné.

Tématické fráze:
vajíčka mléko krupice, recept krupičná kaše na slano, vajíčko do krupicove kase, kase s vajickem, krupišná kaše na slano, kukuřičné kaše z vajíčkem

Suroviny:
mléko, krupice, sůl, vejce, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu