Domácí jahodový džem
Díky této voňavé marmeládě si budete moci vychutnat sladkou chuť jahod i mimo léto. Skvěle bude chutnat v dezertech, na palačinkách, ale i namazaná na pečivu. Její příprava vám nezabere příliš mnoho času a můžete si v ní dle chuti ponechat kousky jahod, nebo ji rozmixovat úplně dohladka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 828 kJ / 2 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,04 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 563,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, zbavíme stopek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
Krok 2: Rozmačkané jahody dáme do hrnce. Pokud chceme docílit velmi hladké marmelády, jahody rozmixujeme.
Krok 3: Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme citronovou šťávu, agarový prášek a cukr. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.
Krok 4: Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Krok 5: Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.
Zveřejněno 16. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jahodový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxAE
Moje poznámka
Domácí jahodový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxAE
Nejnovější recepty
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 1 hodinou
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 2 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 3 hodinami
Cukeťák II
xSarka před 4 hodinami
Uzená zelňačka
Vašek před 4 hodinami
TOP Banánový chlebík
danila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 5 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 5 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí jahodový jam,
top recepty jahodovydzem,
domácí jahodový jam recept,
domácí marmeláda recept,
jahodový džem recept,
jahodový džem - pro ztratí barvu,
příprava na jahodový džem recept
Suroviny:
jahody,
cukr krupice,
agar,
šťáva citronová
Komentáře (2)
Dle mého soudu, je toto DOMÁCÍ jahodový džem
https://www.toprecepty.cz/recept/1726-jahodovy-dze...
Zabere sice více času
.Ztratí krásnou barvu
..Je sladký jako cumel
...............Snáze se kazí
No, ale dříve se doma jinak (jednodruhový) nevařil, že