Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 998 kJ / 717 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,83 g |
| Tuky | 21,17 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 268 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 6,67 g |
Postup přípravy
***
PODLE PŮVODNÍCH RECEPTŮ:
Vývar v hrnci uvedeme do varu a balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce
Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut
Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem)
Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou) Krok 2: PODLE casino:
Do hrnce s vodou nahážeme divoké koření, pak vše na co přijdeme na bylinkové zahrádce (libeček, tymián, majoránku), dále pak "vyčistíme" ledničku (OXO, maggi, vorčestr, sójovku, rybí omáčku). Na množství nehledíme, ničím nešetříme. Chvíli povaříme a pak balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce
Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut
Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem)
Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou)
Zveřejněno 28. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
Moje poznámka
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 21 minutami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 2 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 3 hodinami
Smažená rýže
Kajkajak před 9 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 9 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 10 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 10 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 11 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
maso hovězí
Komentáře (11)
No, máte recht
Já uvažoval spíše opačně: zajímalo mě, zda přehnaně navoněný vývar předá během pouhých 15 minut nějakou chuť použitému masu
Neznáte https://www.toprecepty.cz/recept/61285-cuketova-ma...
No, o nic jste nepřišla
Stran vaření ve vývaru ( pochybuji, že by Escoffier při vaření dělal něco co nefunguje) ...jejich exaktní mozek asi samou hrůzou vypadne na zem...já si představuji, že pokud vařím krychli/kvádr masa 15 minut ve vývaru, tak se udrží "chuť" masa v mase a vývar to nijak už chuťově neobohatí, ale pokud útvar vložím do vařící vody, tak "chuť " z masa bude proudit do té vody, vývar z toho nebude ale trocha "chuti" z masa se ztratí...princip difuse...ehm...( já Casino asi skoro slyším - "panebože ta je blbá"
Ale tady si troufám tvrdit, že jejich oblíbený dvojitý slepý pokus by to potvrdil...
maris:
Od toho času co už maso neškrabu nožem, ale melu ho na masomlýnku,, tak na tatarák používám maso z kýty
Veronika.Hrozna:
Doufám, že jste nezešílela až tak, že budete z cukety vařit marmeládu, že
Eja57:
Není nic jednoduššího, než v jednom hrnci současně vařit maso zavěšené na provázku vedle masa jen tak na volno a občas do něj drcnout a otočit ho
A když "ono to maso má být neochucené," tak proč, prosímsakra, drtivá většina receptů počítá s povařením masa ve vývaru, he?
Obecně platí, že na půl kila masa 15 minut varu, pokud chce někdo spíše medium, tak 3-5 minutek není problém přidat - vyzkoušeno.
Přemýšlím, co ještě mohli mít doma a do vývaru nepřidali
Také rád hodiny vařené hovězí
Ale tady jde o pouze krátce ovařené hovězí
Nebyl jsem štont pochopit, jak maso povařené pár minut v hovězím vývaru chytne jeho chuť
Říkal jsem si, že Frantíci mají asi ještě nerezovější patro než já
No asi jsem některým křivdil...
...dnes jsem narazil na tento rcp: https://www.marieclaire.fr/cuisine/boeuf-a-la-fice... (maso se vaří v osolené vodě
***
Maso jsem samozřejmě nevyhodil, ba ani smečce nenabídl...
...něco málo jsem sežvejkal