Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 998 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,83 g |
Tuky | 21,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 6,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
RESUMÉ
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu podařilo uvařit podle mého gusta: na povrchu ovařené maso bylo ve středu medium rare
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu nepodařilo vařením ve vývaru ochutit!!!
Domnívám se, že pokud by maso nelevitovalo v závěsu, ale povalovalo-li by se (špagátem okluntané) jen tak přímo v hrnci, tak se nic podstatného nezmění
***
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2019 20:36
No, máte recht


Já uvažoval spíše opačně: zajímalo mě, zda přehnaně navoněný vývar předá během pouhých 15 minut nějakou chuť použitému masu

31. 8. 2019 19:49
Neznáte https://www.toprecepty.cz/recept/61285-cuketova-ma...

No, o nic jste nepřišla

31. 8. 2019 11:37


31. 8. 2019 10:47


31. 8. 2019 06:06

Stran vaření ve vývaru ( pochybuji, že by Escoffier při vaření dělal něco co nefunguje) ...jejich exaktní mozek asi samou hrůzou vypadne na zem...já si představuji, že pokud vařím krychli/kvádr masa 15 minut ve vývaru, tak se udrží "chuť" masa v mase a vývar to nijak už chuťově neobohatí, ale pokud útvar vložím do vařící vody, tak "chuť " z masa bude proudit do té vody, vývar z toho nebude ale trocha "chuti" z masa se ztratí...princip difuse...ehm...( já Casino asi skoro slyším - "panebože ta je blbá"

Ale tady si troufám tvrdit, že jejich oblíbený dvojitý slepý pokus by to potvrdil...
30. 8. 2019 22:29

maris:
Od toho času co už maso neškrabu nožem, ale melu ho na masomlýnku,, tak na tatarák používám maso z kýty

Veronika.Hrozna:
Doufám, že jste nezešílela až tak, že budete z cukety vařit marmeládu, že


Eja57:
Není nic jednoduššího, než v jednom hrnci současně vařit maso zavěšené na provázku vedle masa jen tak na volno a občas do něj drcnout a otočit ho


A když "ono to maso má být neochucené," tak proč, prosímsakra, drtivá většina receptů počítá s povařením masa ve vývaru, he?




30. 8. 2019 18:49
Obecně platí, že na půl kila masa 15 minut varu, pokud chce někdo spíše medium, tak 3-5 minutek není problém přidat - vyzkoušeno.
Přemýšlím, co ještě mohli mít doma a do vývaru nepřidali



30. 8. 2019 14:33


30. 8. 2019 14:13


29. 8. 2019 22:19
Také rád hodiny vařené hovězí






Ale tady jde o pouze krátce ovařené hovězí

Nebyl jsem štont pochopit, jak maso povařené pár minut v hovězím vývaru chytne jeho chuť


Říkal jsem si, že Frantíci mají asi ještě nerezovější patro než já

No asi jsem některým křivdil...
...dnes jsem narazil na tento rcp: https://www.marieclaire.fr/cuisine/boeuf-a-la-fice... (maso se vaří v osolené vodě



***
Maso jsem samozřejmě nevyhodil, ba ani smečce nenabídl...
...něco málo jsem sežvejkal


28. 8. 2019 11:43



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kuskusový puding
Přidáno před 3 hodinami

Kuře na paprice s kapiemi
Přidáno před 4 hodinami

Můj minimalistický bramborový salát
Přidáno před 6 hodinami

Lilkové rolky plněné kuskusem na salátku
Přidáno před 7 hodinami

Boloňská omáčka k těstovinám
Přidáno před 7 hodinami

Pirohy plněné zelím a uzeným masem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sýrovo-česneková pomazánka
uvařil/a Monika911
před 1 hodinou

Nadýchaná buchta
uvařil/a Alenapalanova
před 1 hodinou

Šlehané bifteky
uvařil/a Lucie1001
před 3 hodinami

Hovězí guláš
uvařil/a Nikiiii1821
před 3 hodinami

Míša řezy
uvařil/a Nikiiii1821
před 3 hodinami

Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
uvařil/a marie8
před 3 hodinami

Medová kachna
uvařil/a Sulda
před 3 hodinami

Výborný piškotový korpus na dorty
uvařil/a laTort
před 4 hodinami

Zadělávané kuře ve zlaté omáčce
uvařil/a tejaja
před 4 hodinami

Kapr v pivní máslové marinádě
uvařil/a Ivana64
před 5 hodinami
Další recepty
Suroviny: vývar hovězí, maso hovězí
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
11 názorů