Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 998 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,83 g |
Tuky | 21,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 6,67 g |
Postup přípravy
***
PODLE PŮVODNÍCH RECEPTŮ:
Vývar v hrnci uvedeme do varu a balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce
Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut
Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem)
Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou) Krok 2: PODLE casino:
Do hrnce s vodou nahážeme divoké koření, pak vše na co přijdeme na bylinkové zahrádce (libeček, tymián, majoránku), dále pak "vyčistíme" ledničku (OXO, maggi, vorčestr, sójovku, rybí omáčku). Na množství nehledíme, ničím nešetříme. Chvíli povaříme a pak balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce
Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut
Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem)
Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou)
Zveřejněno 28. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
Moje poznámka
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 1 hodinou
Nepečený makový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 16 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Kajkajak před 50 minutami
Dušená mrkev
Kajkajak před 55 minutami
Kuře na paprice se smetanou
MirekFM před 1 hodinou
Švestková Nutella
Capri1412 před 1 hodinou
Hrášková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
jjj82 před 1 hodinou
Vláčný jablečný koláč
Ennia před 1 hodinou
Vepřové kostky s hořčicí
Janazam před 2 hodinami
Žemlovka jako od babičky
Janazam před 2 hodinami
Banánové lívance
David Salamánek před 2 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
maso hovězí
Komentáře (11)
No, máte recht
Já uvažoval spíše opačně: zajímalo mě, zda přehnaně navoněný vývar předá během pouhých 15 minut nějakou chuť použitému masu
Neznáte https://www.toprecepty.cz/recept/61285-cuketova-ma...
No, o nic jste nepřišla
Stran vaření ve vývaru ( pochybuji, že by Escoffier při vaření dělal něco co nefunguje) ...jejich exaktní mozek asi samou hrůzou vypadne na zem...já si představuji, že pokud vařím krychli/kvádr masa 15 minut ve vývaru, tak se udrží "chuť" masa v mase a vývar to nijak už chuťově neobohatí, ale pokud útvar vložím do vařící vody, tak "chuť " z masa bude proudit do té vody, vývar z toho nebude ale trocha "chuti" z masa se ztratí...princip difuse...ehm...( já Casino asi skoro slyším - "panebože ta je blbá"
Ale tady si troufám tvrdit, že jejich oblíbený dvojitý slepý pokus by to potvrdil...
maris:
Od toho času co už maso neškrabu nožem, ale melu ho na masomlýnku,, tak na tatarák používám maso z kýty
Veronika.Hrozna:
Doufám, že jste nezešílela až tak, že budete z cukety vařit marmeládu, že
Eja57:
Není nic jednoduššího, než v jednom hrnci současně vařit maso zavěšené na provázku vedle masa jen tak na volno a občas do něj drcnout a otočit ho
A když "ono to maso má být neochucené," tak proč, prosímsakra, drtivá většina receptů počítá s povařením masa ve vývaru, he?
Obecně platí, že na půl kila masa 15 minut varu, pokud chce někdo spíše medium, tak 3-5 minutek není problém přidat - vyzkoušeno.
Přemýšlím, co ještě mohli mít doma a do vývaru nepřidali
Také rád hodiny vařené hovězí
Ale tady jde o pouze krátce ovařené hovězí
Nebyl jsem štont pochopit, jak maso povařené pár minut v hovězím vývaru chytne jeho chuť
Říkal jsem si, že Frantíci mají asi ještě nerezovější patro než já
No asi jsem některým křivdil...
...dnes jsem narazil na tento rcp: https://www.marieclaire.fr/cuisine/boeuf-a-la-fice... (maso se vaří v osolené vodě
***
Maso jsem samozřejmě nevyhodil, ba ani smečce nenabídl...
...něco málo jsem sežvejkal