Kaštanová kaše (Kanada)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,02 g |
Tuky | 47,67 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 183,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve kaštany ostrým nožem nařízneme, poskládáme na pekáček, mírně podlejeme vlažnou vodou a necháme v troubě asi 15 minut zahřívat. Pak jdou snadno a čistě oloupat.
Krok 2: 500 g oloupaných a očištěných kaštanů uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. V rendlíku rozpustíme 50 g másla, vmícháme kaši, zalijeme horkou smetanou a promícháme s medem nebo cukrem.
Krok 3: Když dáme místo cukru mletý pepř či zázvor a sůl, získáme slanou kaši, která se dobře hodí i jako příloha k masům.
Zveřejněno 1. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
Moje poznámka
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 13 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno 6. 10. 2025 16:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 5 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 6 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 7 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 8 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 8 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 9 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 9 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 10 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 11 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 12 hodinami
Tématické fráze:
kaštanová kaše,
jak vyloupat jedlé kaštany,
kaše z jedlých kaštanů
Suroviny:
kaštan jedlý,
máslo,
smetana,
med
Komentáře (5)
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc