Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 609 kJ / 2 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,42 g |
| Tuky | 148,26 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 634 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 207,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
Moje poznámka
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 14 minutami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 8 hodinami
Tématické fráze:
zavin s ovoce kaki,
recepty z kaki,
kaki tomel koláč
Suroviny:
těsto listové,
kaki,
skořice,
ořechy,
med,
strouhanka,
máslo,
vejce
Komentáře (9)
No, zkuste ten trojjediný název pojmout jako edukativní
tomel byl zralý tak akorát k jídlu, jen jsem ho podlábil vidličkou
kaki, ještě nedozrálé, jsem nakrájel na kostky nožem
Z těsta podle rcp https://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke... jsem vyválel tři pláty a každý naplnil; náplň jsem doplnil rozinkami (používám nenamáčené, stejně změknou)
Těsto jsem neroloval, pouze zavinul
Pečeno bylo při 200°C/10 min. a dopečeno při 175°C dalších 20 min
A jaké že to bylo?
No, skoro bez chuti... (tedy chutnalo to po použitých surovinách, ale kaki v náplni NIKDO neuhodl), ale to s tím tvrdým ovocem bylo nejlepší
No a na níže položenou otázku: "...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?" odpovídám podobně jako autorka:
Jj, změkne
Edit
Nevím, zda příčinou je relativně malé množství náplně, ale ještě po 24 hodinách bylo těsto chrumkavé
Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov.
Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
"Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že
...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?