Rychlý jablečník

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
200 g cukru
250 g másla nebo Hery
200 g zakysané smetany
4 vejce
1 prášek do pečiva
80-100 ml mléka, podle potřeby
citronová kůra
Dále:
cca 10 ks jablek
skořice
1 vanilkový cukr
cukr podle kyselosti jablek

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Metličkou smícháme vejce, smetanu, cukr a rozpuštěný vlahý tuk. Přidáme mouku s práškem a spojíme. Mléko dáme na konec, podle potřeby. Těsto by mělo být asi jako na bábovku.

  3. Připravíme plech s pečícím papírem. Nalijeme polovinu těsta. Na to dáme jablka, posypaná cukrem a skořicí. Nahoru rozetřeme zbytek těsta.

  4. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

  5. Jablečník necháme zchladnout a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Buchta je krásně vláčná a chutná.

Komentáře k receptu Rychlý jablečník

TIP dne na email

Tématické fráze: jablecnik recept jablečnik buchta jablecnik jablečník buchta jablecnik na plech špaldový jablečník nebezpečně dobrý jablečník vláčná jablečník tvarohový jablečník jablečník kolacek buchta jablečňák jablecnik buchta na plech jablečňák top recepty recepty z hery pudinkový jablečník jablečník bez mouky jablečník z hery jablečník-buchta jablečník-buchta jablečník recepty