Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Retro recept - Lomnické kroužky

Lomnické kroužky jsou křehkou klasikou, která vás okouzlí svou jemností a jedinečnou chutí. Toto tradiční cukroví, oblíbené pro svou jednoduchost a nezaměnitelný tvar, je dokonalou volbou ke kávě, čaji nebo jako sladká tečka za svátečním menu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 635 kJ /
2 542 kcal
Bílkoviny43,10 g
Tuky140,84 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 764 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy269,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme kvásek ze 3 lžic vlahého mléka, 1 lžíce moučkového cukru, droždí a 1 lžíce mouky. Ořechy nasekáme na velmi jemné kousky. Do mísy dáme změklé máslo, trochu mouky a vařečkou propracujeme hladké těstíčko. Přidáme ořechy, 4 lžíce vlahého mléka (může být i více, podle potřeby), zbylou mouku, kvásek, žloutky a vypracujeme tuhé těsto jako na vánočku. Těsto necháme v teple vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta vyválíme váleček, nakrájíme z něj kousky, které vyválíme do válečku a spojíme je do kroužků. Já si vyberu vždy malý kroužek obtočím ho, aby mi zbyl na každé straně kousek, stisknu je k sobě, stočím je přehnu pod kroužek a spoj uhladím. Krok 3: Kroužky dáme na pečicí papír a necháme znovu vykynout. Pečeme je uprostřed trouby vyhřáté na 200 °C do růžova. Během pečení rozvaříme vodu s cukrem. Věnečky po vytažení z trouby potřeme mašlovačkou rozvařeným cukrem a vrch obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem nebo posypeme. Necháme je uschnout, musí křupat jako suchárky.

TIP: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem

Zveřejněno 2. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/84K2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/84K2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

srettka: Děkuji,:-K pekla nám je maminka, když jsme byli malé, je nás 5 dětí, tak bylo hned po nich.:-K

Připomíná mi to cukroví mojí babičky:-K, takové recepty mám moc ráda. Zkusím to udělat bezlepkové podobě pro dceru.:yes:

Tématické fráze:
retro recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, žloutek, droždí, ořechy lískové, mléko, cukr moučkový, voda, cukr, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu