Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 080 kJ / 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,03 g |
| Tuky | 1,15 g |
| Vláknina | 9,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 51,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny dáme do kastrólika a varíme 5 minút.
Krok 2: Pridáme vo vode rozmiešanú krupicu a cukor a varíme do zhustnutia, ako normálnu krupičku.
Krok 3: Vylejeme na tanier, posypeme škoricou a ozdobíme banánom.
Zveřejněno 20. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová kaše s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4gl
Moje poznámka
Krupicová kaše s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4gl
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 9 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 2 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 2 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr,
voda,
krupice dětská,
skořice,
banán
Komentáře (13)
K soli: Nijaká soľ. Recept je tak napísaný, ako som ho mala z knihy. Inak bez ohľadu na knihu, u nás sa do sladkých jedál, ani koláčov a pod. nikdy soľ, ani štipka, nepridáva.
Po chuťově opulentní krmi na Grand restaurant festivalu (15.1-29.2.2020) byl dnes odlehčovací den
Někteří prý uvaří i z vody
Už nějakou dobu při pečení nákypu část mléka při vaření rýžové kaše nahrazuji vodou
Tady jsem paralelně uvařil kaši z mléka a kaši z vody
Nebýt obě kaše k ochutnání vedle sebe, tak je rozdíl takřka k nerozeznaní
No, zase jsem se trošku přepočítal, že
Veronika.Hrozna:
https://zena-in.cz/clanek/slana-krupicova-kase
Ak by ste robili, dajte vedieť, ako chutilo.
tejaja:
Skrzevá tu vodu v kaši jsem zažíval podobné pocity jako vy při absenci mléka...
Ale krupičku už jsem koupil...
No, uvidíme, že
Prepasírovať samozrejme môžeš, mne semienka nevadia, tak som to nerobila. Ibaže ostružiny sa varia iba 5 min, nebudú ešte rozvarené, asi sa to bude zle pasírovať. Keď vyskúšaš, daj vedieť.