Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 955 kJ / 2 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,40 g |
| Tuky | 155,84 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 775 mg |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 46,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).
Krok 2: Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.
Zveřejněno 9. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Moje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí krakonošův oheň,
krakonošuv rizek,
krakonošův oheň z kuřecího masa,
krkonošuv ohen,
katuv oheň,
krakonošuv řízek recept,
krakonošuv ohen kuřecí,
krakonšův oheň,
oběd recepty,
krakonosuv ohrn,
kraqkonošuv ohen,
krakonošuv ohň,
recepty na oheň,
krakonosuv kureci rizek,
krakonosovi ohne,
krakonošův kuřecí oheň,
krakonošův ohen kuřecího masa,
hrakonosuv ohen,
krakonošův šlehačkou,
krakonosuv ohen s kuřecím masem
Suroviny:
prsa kuřecí,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej,
omáčka sojová,
chilli,
tabasco,
sůl,
pepř
Komentáře (18)
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.