

Kovářův oheň
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové řízky nebo kotletky
- 4 velké cibule
- hrubě tlučený pepř
- 3 dl tekuté šlehačky
- sádlo nebo olej
Postup přípravy receptu
Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané, osolené a nahrubo tlučeným pepřem posypané řízky. Vyjmeme.
Na výpečku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli tak, aby jen zesklovatěla a neztmavla.
Kořeníme solí a tlučeným pepřem, zalijeme šlehačkou, vrátíme řízky a necháme chvilku povařit.
Vhodná příloha jsou bramboráčky nebo vařené brambory a PIVO :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kovářův oheň
-
hosta:
Dík
-
leonz: Fotka není příliš kvalitní
ale je to opravdu smetana. Už několik let vařím dietněji, tohle jídlo u nás skončilo v propadlišti dějin
-
leonz: já nevidím olej, leč smetanu, která je v receptu popsaná
-
Spíš by to mělo mít název plovoucí bramboráky když vidím jak plavou v tom oleji
-
Hrabje.bas: Množství pepře není určeno, klidně si opepřete dle nároků a chutě. My oplechovanou pusu nemáme, pepřím rozumně
Přesto jsou "ohnivé" dost.
Název jsem převzala -
Ach jo. KOVÁŘŮV OHEŇ? To je trošku nepatřičný název! KOVÁŘŮV OHEŇ bych si představil mnohem mnohem ohnivější, i když to je o množství pepře, tohle je taková JISKŘIČIČÍNEČIČÍČKA. Název pokrmu má vypovídat o jeho charakteristice. Kdo to ostré neunese, tak si nebude dávat něco podobného.
-
Adam : Taky mám ráda jednoduché recepty, dík
-
Ahoj chci jenom dodat, že správně se to má dělat z kotlety,ale může se dát normální řízky jak vepřové tak kuřecí :) Předevčírem jsem to po prvé dělal na praxi a bylo to vynikající tak to jdu dnes zkusit a doufám že to dopadne dobře :) Tak jednoduché a levné jídlo a jak je to skvělé :)
-
neznám. Ukládám na vyzkoušení
-
Ukládám hned vyzkouším.Dávám bodík už se těším na mňamku.
-
My tomu teda říkáme Krakonošův oheň, ale přidáváme do něj ještě lžičku papriky a špetky chilli + místo řízečků maso nakrájíme na nudličky :o)
-
Lákavé
+1
-
To může být dobré, vyzkouším a povím jak chutnalo. Na obrázku to vypadá moc dobře a hlavně - rychlé a jednoduché vaření.
-
-
vyzkouším, dávámbod.