Kovářův oheň

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

4 vepřové řízky nebo kotletky
4 velké cibule
hrubě tlučený pepř
3 dl tekuté šlehačky
sádlo nebo olej
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané, osolené a nahrubo tlučeným pepřem posypané řízky. Vyjmeme.

  2. Na výpečku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli tak, aby jen zesklovatěla a neztmavla.

  3. Kořeníme solí a tlučeným pepřem, zalijeme šlehačkou, vrátíme řízky a necháme chvilku povařit.

  4. Vhodná příloha jsou bramboráčky nebo vařené brambory a PIVO :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 475 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kovářův oheň

  • zizala zizala(autorka receptu)

    hosta: :-K Dík

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    leonz: Fotka není příliš kvalitní :-( ale je to opravdu smetana. Už několik let vařím dietněji, tohle jídlo u nás skončilo v propadlišti dějin :-*

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    leonz: já nevidím olej, leč smetanu, která je v receptu popsaná;-)

    Odpovědět

  • leonz leonz

    Spíš by to mělo mít název plovoucí bramboráky když vidím jak plavou v tom oleji :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Hrabje.bas: Množství pepře není určeno, klidně si opepřete dle nároků a chutě. My oplechovanou pusu nemáme, pepřím rozumně :-8 Přesto jsou "ohnivé" dost.
    Název jsem převzala :-p

    Odpovědět

  • Hrabje.bas Hrabje.bas(neregistrovaný)

    Ach jo. KOVÁŘŮV OHEŇ? To je trošku nepatřičný název! KOVÁŘŮV OHEŇ bych si představil mnohem mnohem ohnivější, i když to je o množství pepře, tohle je taková JISKŘIČIČÍNEČIČÍČKA. Název pokrmu má vypovídat o jeho charakteristice. Kdo to ostré neunese, tak si nebude dávat něco podobného.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Adam : Taky mám ráda jednoduché recepty, dík:-):-K

    Odpovědět

  • Adam Adam (neregistrovaný)

    Ahoj chci jenom dodat, že správně se to má dělat z kotlety,ale může se dát normální řízky jak vepřové tak kuřecí :) Předevčírem jsem to po prvé dělal na praxi a bylo to vynikající tak to jdu dnes zkusit a doufám že to dopadne dobře :) Tak jednoduché a levné jídlo a jak je to skvělé :)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-))neznám. Ukládám na vyzkoušení:yes:

    Odpovědět

  • anomis anomis

    Ukládám hned vyzkouším.Dávám bodík už se těším na mňamku.:yes::-):-p

    Odpovědět

  • blacinka blacinka

    My tomu teda říkáme Krakonošův oheň, ale přidáváme do něj ještě lžičku papriky a špetky chilli + místo řízečků maso nakrájíme na nudličky :o)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Lákavé:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    To může být dobré, vyzkouším a povím jak chutnalo. Na obrázku to vypadá moc dobře a hlavně - rychlé a jednoduché vaření. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • zdena 3 zdena 3

    vyzkouším, dávámbod.:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krakonošův oheň krakonošuv ohen recept kovářův chléb kovářův chléb recept vareni na ohni recepty na ohni kovářův chleba chleba na ohni recept krakonosuv ohen recepty na ohen vaření na ohni recepty kureci krakonosuv ohen oheń recepty kovářův chléb recepty krakonošův oheň oheń recept na krakonosuv ohen příloha k bramboráčkum jak udělat oheň? maso na oheň

Zapomněl/a jsem heslo