Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lázeňské rohlíky

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 873 kJ /
2 838 kcal
Bílkoviny63,06 g
Tuky114,05 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 149 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy381,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze 100 g vlažné vody, medu (sladěnky), droždí a 130 g mouky umícháme kvásek omládek a necháme ho 45-60 minut kynout. Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemně měkké těsto, které necháme hodinu vykynout – během té doby ho dvakrát promísíme. Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na minimálně pomoučený stůl, rozdělíme na 14-16 kousků, každý zakulatíme do bulky a necháme 5-7 minut odpočinout. Krok 4: Všechny bulky rozválíme a svineme do rohlíků (stůl už není třeba podsypávat) a vedle sebe na plechu s pečícím papírem nebo fólií necháme vykynout (asi 30-45 minut). Krok 5: Potřeme je olejem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova (230°C/10-13 minut).

Zveřejněno 25. 1. 2020

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lázeňské rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4yx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lázeňské rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4yx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné, přidala jsem 100g vicezrnne smesi na chleba :yes:

KUKI1: krásná fotka <3 díky!

Lepší rohlíky jsem ještě nepekla. S těstem se krásně pracuje, dala jsem pouze máslo, sádlo jsem neměla. I druhý den jsou stále chutné. Zkusím přidat foto, je to foceno jen telefonem.

cathleen: Ano, moc ! Jen brblal, že jsem upekla málo. 13 rohlíčků je prý málo! Sepisoval dnes seznam, co máme nakoupit, kdyby se ten koronavirus dostal až sem, abychom nemuseli do obchodu a přežili, aspoň měsíc a tyto rohlíčky byly také zahrnuty! Napsal toho tolik, že fakt, zítra budou v Kauflandu v šoku ! Dokonce nezapomněl, ani na pejsky a kočičky. :-O

zdenka.s: Dala jsem med.

Veronika.Hrozna : ty se povedly :yes: dala jste med nebo sladěnku ?

Veronika.Hrozna: zátiší s rohlíčky - moc pěkné, pochvala pekařce i manželovi! Doufám, že mu chtunaly :-?:-)

Veronika.Hrozna: Jdu to radši odfotit hned!:-// V zavařovacím pohárku vedle je to francouzské "totok" maso a škvarečky a sádlíčko, co se peče v troubě 8 hodin a zkoušela jsem taky poprvé , je to moc dobrá pomazánka.

Eja57: Obyčejně jsi jde odpoledne schrupnout, vydržel čekat , tak nevím. Před odchodem do obýváku, jsem řekla , ať mi nechá na focení ,ale...... :-O

Veronika.Hrozna: on Ti je sežere:-O:-D

cathleen: Uz chladnou, hlida je manzel v kuchyni;-)

cathleen: Ted kyne uz na plechu asi hodinku, jdu do kuchyne spiclovat.Sedim u televize a mam minutku za 7 minut, kontrolu. Uz to tak rychle nekyne. Odfotila jsem ti je , jak kynu, ale asi ještě nejsou dost nakynuté!

Veronika.Hrozna: jak to dopadlo, máš vykynuto:-?

oriental.dancer: děkuji, to mám velikou radost! :-K <3

Veronika.Hrozna: ano, máš to tam napsané v postupu "přidáme zbytek surovin"

Tu mouku z kvásku odečíst z celkové váhy 500 g? Mám zadělaný kvásek a kynu, teda on, já ne!;-)

Rohlíčky s láskou upečeny a s ještě větší láskou, tentokrát k jídlu, snězeny<3 Podbarveno komentáři, že takové v obchodě nenajdeš:-K

Tématické fráze:
rohlíky recept, lázeňské domácí rohlíky, lázňské rohlíky

Suroviny:
voda, med, máslo, sádlo, mouka hladká, sůl, cukr, droždí čerstvé,

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu