Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 977 kJ / 2 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,57 g |
Tuky | 16,33 g |
Vláknina | 47,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7,21 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 463,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).
Zveřejněno 22. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mlynářův chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwNy
Moje poznámka
Mlynářův chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwNy
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 14 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 2 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 5 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 7 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 7 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 9 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 9 hodinami
Tématické fráze:
mlynářův pecen,
mlynářský chleb
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka hladká,
vločky ovesné,
droždí čerstvé,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (6)