Suroviny
Porce: 1 koleno pro 2-3 strávníky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 008 kJ / 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,19 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 28,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 37,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: "Dědo co budeš dělat?" ptal se Vojtíšek. Přijde strejda Pavel s tetou Vladěnkou a strejda Jára s tetou Věrkou a taky Michal s Mirkou, tak budeme dávat do udírny kolena. "To budou ty dobrý?" řekl vnouček a oči mu zasvítily v předtuše večerní dobroty Do hrnce přiměřené velikosti dáme uzená kolena a zalijeme studenou vodou. Přidáme zeleninu určitě očištěnou, ráno bude česnečka. Nezapomeneme na koření. Dáme na plotnu a vaříme mírným varem cca 1 hodinu a pokud jsou větší, tak i o 30 minut déle. Neukrajovat, to se pozná, kdo nevydržel a tajně ujídal. Kolena vyndáme z vody necháme okapat, Vzniklou polévku,uzený vývar i se zeleninou necháme vychladnout a uschováme do lednice .
Krok 2: Okapaná kolena bráníme vlastním tělem, pověsíme do vyhřáté udírny na 85 stupňů, necháme prohřát a natáhnout vůni kouře zase hodinku. Případné nedočkavce odháníme od udírny. Připravíme strouhaný křen, hořčici, i kremžskou nebo dijon, něco zeleniny, papriky, okurky, rajčata, určitě nakrájené nebudou to do sebe cpát jako barbaři a krajíce chleba. Prohřátá a douzená kolena vyndáme, položíme na mísu a vrháme se na tu dobrotu, aby nám je ostatní nesnědli. A zapíjíme. Děvčata vínkem, pánové pivečkem a dětičky limču nebo kofču, pánové nezapomínají na své polovičky a nalijí po panáčku. Pak pokračují všichni v konzumaci pevného i tekutého dokud mohou, nebo nedojde a ráno? ? Ráno se všichni těší na tu slíbenou česnečku naší maminky, která je z toho velice nadšená. Říkal Vojtík.
Krok 3: Nezapomínáme na soudek dobrého piva v našem případě Svijany 11.
Zveřejněno 28. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědova uzená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr2g
Moje poznámka
Dědova uzená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr2g
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 8 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 10 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 10 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 11 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 12 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 14 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
Komentáře (3)