Suroviny
Porce: 1 koleno pro 2-3 strávníky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 008 kJ / 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,19 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 28,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 37,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: "Dědo co budeš dělat?" ptal se Vojtíšek. Přijde strejda Pavel s tetou Vladěnkou a strejda Jára s tetou Věrkou a taky Michal s Mirkou, tak budeme dávat do udírny kolena. "To budou ty dobrý?" řekl vnouček a oči mu zasvítily v předtuše večerní dobroty Do hrnce přiměřené velikosti dáme uzená kolena a zalijeme studenou vodou. Přidáme zeleninu určitě očištěnou, ráno bude česnečka. Nezapomeneme na koření. Dáme na plotnu a vaříme mírným varem cca 1 hodinu a pokud jsou větší, tak i o 30 minut déle. Neukrajovat, to se pozná, kdo nevydržel a tajně ujídal. Kolena vyndáme z vody necháme okapat, Vzniklou polévku,uzený vývar i se zeleninou necháme vychladnout a uschováme do lednice .
Krok 2: Okapaná kolena bráníme vlastním tělem, pověsíme do vyhřáté udírny na 85 stupňů, necháme prohřát a natáhnout vůni kouře zase hodinku. Případné nedočkavce odháníme od udírny. Připravíme strouhaný křen, hořčici, i kremžskou nebo dijon, něco zeleniny, papriky, okurky, rajčata, určitě nakrájené nebudou to do sebe cpát jako barbaři a krajíce chleba. Prohřátá a douzená kolena vyndáme, položíme na mísu a vrháme se na tu dobrotu, aby nám je ostatní nesnědli. A zapíjíme. Děvčata vínkem, pánové pivečkem a dětičky limču nebo kofču, pánové nezapomínají na své polovičky a nalijí po panáčku. Pak pokračují všichni v konzumaci pevného i tekutého dokud mohou, nebo nedojde a ráno? ? Ráno se všichni těší na tu slíbenou česnečku naší maminky, která je z toho velice nadšená. Říkal Vojtík.
Krok 3: Nezapomínáme na soudek dobrého piva v našem případě Svijany 11.
Zveřejněno 28. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědova uzená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr2g
Moje poznámka
Dědova uzená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr2g
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 28 minutami
Chutné vafle
Eliška před 33 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
Komentáře (5)