Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,17 g |
Tuky | 13,55 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,65 g |
Sacharidy | 20,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunková panenka v ovocné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3vK
Moje poznámka
Šunková panenka v ovocné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3vK
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 10 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 10 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 10 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 11 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 11 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 12 hodinami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 12 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
vývar,
šunka,
hořčice plnotučná,
olej olivový,
bobkový list,
tymián,
jablko,
pomeranče,
sůl
Komentáře (5)
Speciálně kachní prso - to je fakt kumšt, asi nejlepší je spolehnout se na hmat, tlak prstu, ptactvo obecně by mělo být propečené, tady já medium nee...ale zas ne moc....kuřecí prso je méně rizikové na přípravu....
Vepřová panenka - já preferuji přípravu na pánvi ( odkrojím palec a použiji jinak, váleček musí být souměrný) a pak napevno zatáhnout do dvojitého alobalu a nechat 10 minut dojít....mezitím dodělat šťávu z výpeku...No a nebo nechat v alobalu vystydnout a na jemné plátky použít třeba na vittelo tonnato místo telecího, vyzkoušeno mnohokrát, výborné...
casino: Po 15 minutách už právě růžová není, je to kumšt odhadnout tak krátkou dobu, aby byla hotová a uvnitř zůstala ještě malinko růžová. Čím více ji pak budete péct, tím bude tužší, protože ztratí šťávu. Osobně nemám v oblibě maso, které se po nakrojení tváří, že je ještě téměř syrové - moje top je něco mezi well done a medium.
Jj, máte pravdu
Ale avšak ne každému šmakuje růžové maso...
Já si např. více než na předpisově pár minutek dělaných kachních prsou, pochutnám na prsou z tradičně pečené (třeba i pár hodin při nízké teplotě) kachničky (naposledy zrovínka včéra