Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Volarské koláče

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 372 kJ /
567 kcal
Bílkoviny8,89 g
Tuky13,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 428 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy102,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvarohy rozmícháme s ostatními ingrediencemi dohladka, vmícháme rozinky. Krok 2: Z vykynutého těsta odkrajujeme větší kousky, zakulatíme na bochánky a necháme 15 minut odpočinout. Pak z nich vyválíme čtverce, potřeme nádivkou a rohy složíme ke středu jako psaníčko. Krok 3: Po dokynutí potřeme máslem, posypeme perníkem, položíme na plechy vyložené papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C dočervena.

Vychladlé krájíme na čtvrtiny.

Zveřejněno 10. 5. 2020

Poznámka autorky zizala

Koláčové těsto, které se mi velmi osvědčilo: https://www.toprecepty.cz/recept/63337-mechurky/

Jemné kynuté poměrně velké koláče netradičního čtvercového tvaru se v jihočeských Volarech a okolí pekly na větší slavnosti - posvícení, poutě, svatby, křtiny apod. Jsou obvykle plněné ochuceným tvarohem a sypané strouhaným perníkem. Vychladlé se krájí na čtvrtiny. Vzhledem k blízkým hranicím s Rakouskem i Německem mívají i názvy jako Flecken, Gulatsch'n.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Volarské koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yL6P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Volarské koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yL6P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

nalim122: Moc děkuji za vyzkoušení, pochvalu a hezkou fotku :-K. Mám radost, že chutnalo :-):yes:

velice dobře se pracovalo s těstem (viz poznámka). Příště zkusím s povidlím. Jinak super buchta.

Klukolka: Moc děkuji za vyzkoušení receptu i hezkou fotku :-K:yes: . Doufám, že koláče chutnaly :-).

RubyRom: Děkuji za pochvalu :-K

Úžasný recept i foto, vůbec to neznám.:yes:

Marie Svarcova: Děkuji Maruško :-K

:yes::yes: moc pěkný recept i foto:-K

zizala: Dekuji za fofr reakci. Hezky den.

PetulePDY: 4- 6 podle toho, jak velké budou. Já jsem měla koláče po zabalení velké asi 20 x20 cm.

Dobrý den. Prosím vás, kolik koláčů z daného množství upeču? Děkuji za odpověď.

magdalenka: :-) To byla jen věcná, až budete zase u nás na cestách, abys věděla, kde tu perník na strouhání koupíš ;-):-K:-K. A je trvanlivý, v pohodě ho převezeš. :yes:
Rumové perníčky tu mají v Lidlu, ale ty nekupuju, na nás jsou příšerně sladké.

zizala: my sme inostranci...možno nastrúhať nejaké rumové perníčky by šlo, alebo niečo podobné...ja som ich nikdy nekupovala a nemala rada, tak ani nemám prehľad, či sa u nás predávajú. :-8

Tématické fráze:
volarske tvarohove kolačky, volarske koláč s tvarohem, volarské koláče s perníkem

Suroviny:
tvaroh měkký, cukr, žloutek, mléko, kůra citronová, cukr vanilkový, rozinky, perník strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu