Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový pšenično - žitný chleba

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 7. 2015 10:33

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 212 kJ / 1 485 kcal
Bílkoviny43,93 g
Tuky7,98 g
Vláknina22,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy297,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

jedubaba1

15. 6. 2016 20:29

bofinka: www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/vyznate-se-v-mouce/ tak tohle mě zajímá a zatím jsem nikde nenašla. Děkuju :yes::-)

MilaH

15. 7. 2015 08:24

bofinka:Diky za weblink o mouce. Ziji uz 45 let v Canade a taky mivam problem s druhy mouk a jak je pouzit (nahradit) v ceskych receptech . Konecne jsem zjistila co je spaldova mouka, a i ty jine. Chleba pecu uz 40 let (ovsem s prestavkama a mnoha ruznymi recepty), ale ted, kdyz jsem v penzi zacinam znova. Tento recept zkusim co nejdrive. Taky je tam navod na kvasek, za ktery moc dekuji. To vite, my tu v Americe, Canade nedostaneme koupit kvasek z duvodu statnich zdravotnich potravinovych control! Jak rada bych udelala kyselo, ale na delani kvasku nekolik dni dopredu nemam cas, ani naladu. ;-(:-K:-p

bofinka

14. 7. 2015 13:06

Betyna

14. 7. 2015 11:19

cathleen::-K dnes mi přišla ošatka, o víkendu zkusím kváskový :yes:

Betyna

14. 7. 2015 11:18

Paul Sulc: Vážený pane, tady si můžete porovnat PODROBNĚ složení druhů mouky - stačí si jednotlivé druhy rozkliknout (jelikož si zřejmě nejste schopný zadat dotaz do hledáčku, byla jsem tak laskavá a udělala to za vás - děkovat mi nemusíte, udělala jsem to pro vás ráda, jelikož vidím že vás to velmi v USA trápí, jakou tady máme mouku):
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/Product/BrowseProduct...

cathleen cathleen

14. 7. 2015 06:27

Paul Sulc: fajn, tak začnem znovu:-)
Chlebová mouka je nebělená a u nás se rozlišuje podle druhu obilí - na pšeničnou nebo žitnou chlebovou. Máte možnost takovou u vás koupit?
Ještě se zeptám kamaráda, co žil dlouhá léta v USA a chleba občas pekl - co se týká vašich tamnějších mouk, poradí určitě lépe. Potřebujete to vědět proto, že ještě budete péct (tj. podrobněji) nebo jen pro zajímavost?

Paul Sulc

14. 7. 2015 06:09

cathleen Pravda je, ze jsem si zde opravdu chleba pekl v domaci pekarne, ale z obycejne hladke mouky, 1;2 zitna a psenicna, kvasnice. Vysledek byl velice dobry tED jej ale kupuji, take velice dobry, skoro jako v Praze, ale je to z ruky, asi 11 mil daleko.Z polske ''deli'' jsem mel tu ''chlebovou'', ale nic extra to rozhodne nebylo, lepsi je obycejna, nebelena americka hladka.Preju pekne leto, zadna udesna vedra.

cathleen cathleen

14. 7. 2015 05:23

Paul Sulc: přečtěte si svůj první koment i mou odpověď - mimochodedm, nepsal jste, že se ptáte proto, že byste péct chtěl, jen brblete na dnešní chleba (asi v NY?)
V případě nespokojenosti doporučuji strejdu Google, ten poradí vždycky. Popř. upřesnit dotaz slušněji;-)

Paul Sulc

14. 7. 2015 01:17

tejaja Samozrejme, ze neznaly jsem ja. Proto jsem se take ptal. Ale stale zatim nevim jaky je rozdil mezi psenicnou obycejnou a psenicnou chlebovou moukou ci zitnou chlebovou a zitnou obycejnou. Pro me je chlebova mouka proste smes obycejne hladke psenicne a zitne, nic jineho, jenze recept uvadi zitnou i psenicnou jako ''chlebove''. Odpovedi nemluvily vubec k veci, tak jsem je nazval plky. Proste kdo mluvi okolo a ne k veci, kdo predmet obchazi, zcela ajednoduse plka, at uz se vam to libi ci nelibi.

Paul Sulc

14. 7. 2015 01:05

cathleen; jen nepuknete. Moje otazka znela: A jaky je rozdil mezi chlebovou a nechlebouvou moukou? Vase odpoved je o necem jinem. Kdyz nevite, proste se nehlaste ke slovu. Zatim mi nekdo nerekl, v cem ten rozdil je, jen to, ze si to mam zkusit. rozdil mezi Skodovkou a Oplem? Kupte si je a uvidite, asi na teto urovni byla dalsi odpoved.Takze v podstate to jsou nevecne plky.

cathleen cathleen

13. 7. 2015 06:31

Paul Sulc: vyprošuji si, abyste psal řeči o plkání - takhle se tady nekomunikuje:-//
Kdybyste odpověď opravdu chtěl, četl byste - odpověděla jsem vám už ve druhé větě svého komentáře. Pokud já dobře četla - neptal jste se na mouku v USA:-! Dál k vašemu hulvátskému komentu nemám (a ani nechci) co říct....

tejaja tejaja

13. 7. 2015 06:08

Paul Sulc: Používate silné slová a pritom neznalý ste vy. To, že v USA taká múka nie je, neznamená, že neexistuje. Kupujem múku na chlieb ( ale nie iba múky, ale aj sóju, pohánku, kuskus a iné produkty ) z Mlyna Zrno. A predstavte si, že aj tú chlebovú múku. Posielam link, ak si produkty tohto mlyna prelistujete, nájdete aj chlebovú múku pšeničnú. Dokonca sa vyrába aj pizzová múka a cestovinárska.
http://internetovypredaj.sk/index.php?predaj-na-in...
http://www.mlyn-zrno.sk/page31.htm
A ešte z iného mlyna, kde v rozhovore nájdete aj vami chcené parametre chlebovej múky.
http://www.kajman.net/profi/104-mlyn-cerenany-ako-...
Takže rozdiel je, a cítiť to na chlebe.
Otázka je, kto hovorí zbytočne.

Paul Sulc

12. 7. 2015 23:07

DAJDA CATLEHEEN : jen mluvite, ale jaky je zde rozdil, jak se vyrabi chlebova a nechlebova mouka? Jaky je zde rozdil? TO jste mi nikdo nerekl, jen plkate. V USA je spousta druhu, ale nejaka zvlastni chlebova ne ! Jestli to nevite, tak zbytecne nemluvte.

Dajda Dajda

12. 7. 2015 08:50

Paul Sulc: Jaký je rozdíl mezi chlebovou a nechlebovou moukou? Kupte si pytlík té i oné, otevřete ho a uvidíte sám. Pak zkuste upéci chleba z jedné i z druhé a poznáte rozdíl i na chuti! Chleba peču dost často a někdy přidávám i celozrnou mouku, ale rozhodně žádný písek v něm necítíme, vždyť je to na omak normální jemná mouka, tak kde by se vzal písek nebo sláma? (!)

Jak píše Cathleen, chleba před 65 lety byl normální chleba, pečený z kvásku, který už dneska v supermarketech nekoupíte. Kváskový chleba Vám prodají maximálně jako specialitu, což je trochu postavené na hlavu, nemyslíte?:-O

cathleen cathleen

12. 7. 2015 06:29

Paul Sulc: Pavle, vy nepečete, jen jste si přišel pobrblat, co?:-D
Kdybyste pekl, věděl byste, že kromě chlebové existuje i mouka hladká (obyčejná) - ta tu vůbec není použitá. Toto JE normální chleba;-) a pokud při celozrnných máte "v hubě písek nebo slámu", nejsou dobře upečeny - i celozrnný chleba se dá při troše péče upéct tak, že téměř nepoznáte, že celozrnná mouka použitá byla. Věřte mi, mám mnohokrát vyzkoušeno;-)
Peču právě proto, abych jedla normální chleba.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pšeničnožitný kváskový chléb pšenično žitny kvaskovy chleba kváskový chléb recept psenicno zitny chleb z kvasku pšenično žitný kváskový chléb rozdíl mezi žitnou a pšeničnou moukou psenično žitný chleb recept kvaskový chleba složení složení chleba kváskový chleba kvaskovy pšenično žitny chleb kváskový chleba-recept recept na kváskový chléb kváskový chleba recept žitný chléb recept jakou mouku na chleba chleba z pšeničného kvásku žitný chléb s kváskem pšenično žitný kváskový chléb recept žitný kváskový chléb

Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, brambory, kmín drcený, sůl

TopRecepty.cz

Kváskový pšenično - žitný chleba

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Axo9