Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Nebeská "máňa"

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 3. 2010 12:58

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 767 kJ / 6 876 kcal
Bílkoviny173,76 g
Tuky186,15 g
Vláknina33,76 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 3,95 g
Sůl9,80 g
Sacharidy1 109,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ač se vám to bude zdát "obyčejné", věřte, že je to neskutečná dobrota, název dostala od jedné mé kamarádky, která, když jí něco chutná, tak místo mana nebeská, říká nebeská "máňa". Pokud nebudete šetřit nádivkou, což jak vidíte na obrázcích, výše těsta a tvarohu je přibližně stejná, tak si určitě také pochutnáte.

Ale nechte dostatečně vykynout těsto, hlavně před natřením, i po něm, aby se vám pod tíhou té nádivky koláč "nezdrcnul". Jinak na tom není nic složitého. Z této dávky jsou 2 velké plechy a jeden menší.

P.S. Kdyby se vám zdálo, že to mám málo polité máslem a rumem, tak je naprosto dostačující. Tvaroh s perníčky po chvíli provlhne a bylo by to příliš mokré. Už po tomto polití se rozplývá na jazyku. :-)) Tak už jen kávičku a přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

24. 5. 2017 02:41

Jiřina: V každém receptu zde je POZNÁMKA, kam může ten, kdo recept vkládá, leccos napsat. Kdo ty poznámky čte, tak se i něco doví ;-):-):-K

casino casino

22. 5. 2017 10:48

Nebeská "máňa"
Jiřina:
Sama vidíte, že zmiňovaná zkomolenina je v uvozovkách, že:-)
No, a pokud je ten "zkoněný" název myšlen jako Buzzword, pak i díky vám plní svůj účel, že :yes::-K

Jiřina

22. 5. 2017 10:20

Jak už jsem psala u dalšího receptu Nebeská Máňa, tak ten název receptu je naprosto zkomolený, protože kde narazím na tento recept skoro všude píšou nebeská Máňa. Jenže původní recept se jmenuje Nebeská mana, podle many z bible, která poutníkům padala z nebe. O nic nejde, recept je dobrý a správný, poznámka je jen na doplnění.
:-!

yanull yanull

6. 5. 2017 06:16

Michaela: Plechy mám ty klasické velké, z tohoto množství těsta jsou 2 a 1 poloviční. V tomto receptu hodně záleží na množství a kvalitě nádivky. Kdyby těsto bylo moc nízké a nádivky hodně, tak se těsto "zdrcne". Pokud by byla placka silná, tak to také není dobré. Proto je to třeba vyzkoušet, nejprve z menšího množství, i na plechu to před potřením nádivkou nechat dobře vykynout. Nádivka by měla být konzistence termixu nebo lipánku a opravdu se do ní dává puding uvařený z mléka, který ten tvaroh zjemní. Už jsem na to odpovídala v komentářích Renatě, ale ráda to zopakuji. Myslím, že vše je zřejmé i z fotografií, tak věřím, že se dílo podaří ;-):-K

Michaela

5. 5. 2017 12:51

může mi prosím poradit někdo, kdo už tento moučník pekl, kolik je těsta? Jestli z této dávky je množství těsta na klasický velký plech velikost přes celou troubu, nebo je to dávka na dva velké plechy?...sice autorka uvádí, ale nevím jak velký plech má za velký plech:-).... a ten puding se opravdu nejdříve uvaří klasicky a pak se vmíchá tvaroh a vejce, nebo se všechny suroviny smíchají a nalijí na těsto.... znám i nádivku kam se míchá do tvarohu sypký pudingový prášek....

yanull yanull

9. 11. 2016 22:44

Renáta: uvařený puding smícháme s tvarohy ;-)

Renáta

23. 10. 2016 21:23

Chci se zeptat na tu nádivku, tvarohy, pudinkový prášek a 400 ml mléka. Tohle smíchat a nebo uvařit hustý pudink a tarohy do něj vmíchat?

Jana

9. 10. 2016 16:17

yanull: díky za info ,teď už mohu péci <3 :-)

yanull yanull

8. 10. 2016 18:23

Jana : rumělka je minerál nebo bylinka. Zde v tomto receptu jsou uvedeny ruměnky, což byly drobné perníčky s rumovou příchutí a rumovou polevou. /viz.odkaz/ Nevím, jak kde, ale u nás už jsem je dlouho neviděla. Na tento koláč je lze nahradit perníkem na strouhání.
https://www.obrazky.cz/?q=zlat%C3%A9%20rum%C4%9Bnk...

Jana

8. 10. 2016 11:52

co je rumělka,neznám...nějaká snad sušenka? odpovíte mi?

Libuse Romancikova

1. 10. 2016 13:45

Honza Suchý: Ten pudink a to vejce se dá přece do té tvarohové náplně. Jnak bych zde podotknula že ,,Nebeská máňa" je název moučníku který je o něčem jiném.Ale věřím,že toto je asi labůžo.Až vyzkouším tak zhodnotím.

Honza Suchý

1. 10. 2016 01:11

Co s tím pudinkem a s vejcem?

bohdana

20. 11. 2014 20:21

:yes:Je to vyborne Děkuji:yes::yes::-K

vanilka70 vanilka70

7. 9. 2014 10:56

vypadá to ňamkově uloženo brzy vyzkouším :-O:-8;-):-p:yes:

Mirule Mirule

30. 1. 2011 22:34

ukládám a vyzkouším, mňam +:yes::-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řezy nebeská mána buchta božská máňa božská máňa mana řezy božská máňa ruměnky recept moucnik nebeska mana řezy máňa recept bozska mana máňa řezy recept na nebeskou manu koláč nebeská máňa nebezka mana nebeská buchta zakusek mana buchta máňa zákusek božská mana koláč mana moucnik bozska mana božská máňa recept

Suroviny: mouka hladká, mouka výběrová, cukr krupice, žloutek, droždí, sůl, rum, tuk, mléko, tvaroh, mléko, pudink vanilkový, cukr, cukr vanilkový, vejce, rum, rozinky, mléko, cukr, pudink, ruměnky, máslo, rum

TopRecepty.cz

Nebeská "máňa"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99G4