Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s bezinkou a ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min Dle zručnosti kuchařky

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, Dle zručnosti kuchařky)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 400 kJ /
2 725 kcal
Bílkoviny94,00 g
Tuky130,03 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 931 mg
Sůl2,39 g
Sacharidy292,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšlehat pevný sníh s půlkou cukru, s druhou půlkou cukru vyšlehat žloutky, přidat k nim olej, nakonec sníh a žloutky smíchat vařečkou. Pozvolna vmíchat mouku a prášek do pečiva. Naplnit formu, jejíž dno je zakryto pečícím papírem. Péct v předehřáté troubě na 160° C cca 40 minut (zkusit špejlí) Krok 2: Přes noc nechat vykapat tučný jogurt. Vyšlehat šlehačku a smíchat s jogurtem. Podle chuti přidat domácí bezinkový sirup a Lemon curd. Nakonec dochutit cukrem. Krok 3: Upečený a vychladlý korpus 2x proříznout a naplnit krémem. Na krém dát maliny. Po vychlazení dort obmazat. U spodku dortu špachtlí natřeme malinový rozvar, který je nutno přecedit. Krok 4: Nahoru na dort položíme dva zmrzlinové kornouty, které naplníme ovocem. Ovoce spustíme i po stěnách dortu, stačí opatrně vtlačit do krémů. Nakonec přidat snítku z bezového keře.

Zveřejněno 15. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s bezinkou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvgn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s bezinkou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvgn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Petr.1: chybí tam A .....tedy bezinkovy sirup A Lemon curd
( dopsala jsem to tam)

Mám dotaz jak je to myšleno s bezinkovým sirupem Lemon curd. Pokud vím, tak Lemon curd se dělá z citronové šťávy a ne z bezinek. Nebo se do hotového Lemon curdu přidává ještě bezinkový sirup?
Tato část receptu mi není moc jasná.

Krásný dortík :-)
:yes::yes::yes:

Sluni:vypada to nadherne a super mnam <3

:yes:<3Vypada to nadherne a super mnam

Krása!! :yes::yes:

Krasny a nepreplacany (a presto napadny) dort. Ten krem s bezinkou a lemon curdem v jogurtovem zakladu musi byt vyborny a osvezujici. Idealni na letni svatbu.

Paráda:-!:yes::-K:-D<3:yes: Je to prostě nádhera, ale recept ma jednu závažnou chybu, :-D;-), v ingrediencich chybí pár deka šikovnosti:-D;-):-8:-D (pro mne raději i více:-D:-D)! Je to opravdu krása!:-K:yes::yes:

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr, olej, prášek do pečiva, jogurt, šlehačka 33%, sirup, lemon curd, borůvky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu