Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Grilování 3 názory

Suroviny

6 vepřových kotlet
Na marinádu :
několik kuliček jalovce
mletý bobkový líst
hrubá sůl
pepř
olej
dijonská hořčice (-může být i nasekaný česnek na plátky)
(bylinky)
libeček
rozmarýn
tymián
červené víno podle každého kdo chce přidá i kečup
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se.

  2. Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem, smíchaným s dijonskou hořčicí, zalijeme je červeným vínem, zasypeme větvičkami rozmarýnu, tymiánu a libečku a přidáme pár kuliček jalovce, mletý bobkový list ( můžeme přidat i česnek nebo kečup).

  3. Kotlety složíme do marinády tak, marináda pokrývala zcela povrch masa a necháme je dostatečně dlouho proležet v chladu na několik hodin, dávám na 4 - 6 hodin, ale jinak podle každého. Kotlety jsou po grilování křehčí. Nesolíme je, protože by zbytečně pouštěly šťávu, lepší je solit až když jsou zcela hotové.

  4. Můžeme je ještě i poprášit malinko kořením, jako uzenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Koření se při odležení pak pěkně vsákne svou chutí do masa.

  5. Před grilováním marinádu z masa setřeme - osušíme kotlety, aby nám marináda nestékala. Kotlety při grilování touto marinádou potíráme, grilujeme z obou stran.

  6. Protože grilů je celá řada, je obtížné stanovit přesnou dobu grilování kotlet, ale většinou stačí 8- 10 minut po každé straně. Správně ugrilované kotlety mají zhnědlou kůrku a uvnitř jsou narůžovělé, maso musí být propečené Hotové kotlety, posolíme, opepříme a ihned podáváme.

    Můžeme je připravit i při grilování v alobalu. Grilované kotlety podáváme s bramborovým salátem z grilovaných omytých nových brambor ve slupce podle Pohlreicha. Může být ke grilovaným kotletám podáván tento salát jak teplý, tak studený. Jinak je maso dobré podáváné jen tak s pečivem a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Bibinka Bibinka

    Ivi, zrovna jsem si na zítra naložila kotlety na gril, do sice jiné marinády, ale vždycky je to masíčko moc dobré. Máš to pěkný, tak 5.bod

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj, přenádherný pohled:yes::-D o mňamce jako takové vůbec nepochybuji;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kotleta na grilu vepřová kotleta na grilu vepřové kotlety podle pohlreicha kotlety na grilu vepřové kotlety na grilu vepřová kotleta na gril kotleta pohlreich kotleta na gril vepřová kotleta s kostí na grilu vepřové kotlety na gril vepřové kotlety v marinádě grilování - marináda na kotlety marináda na kotlety vepřové kotlety na grilu recepty kotleta podle pohlreich recepty z vepřové kotlety pohlreich marináda na vepřové kotlety grilovaná kotleta pohlreich kotlety na gril vepřový kotlet na grilu

Zapomněl/a jsem heslo