Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-makový koláč se švestkami (bez mouky)

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 296 kJ /
1 983 kcal
Bílkoviny100,29 g
Tuky87,72 g
Vláknina20,48 g
Cholesterol 857 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy187,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozělíme na žloutky a bílky.
Do bílků přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Krok 2: Do druhé misky dáme tvaroh (použila jsem jeden polotučný a jeden tučný), žloutky, mák, pudinkový prášek, vanilkový cukr a med a vše chvíli šleháme.
Pak postupně vmícháme připravený sníh. Krok 3: Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení, boky vymažeme změklým máslem.
Těsto vyklopíme do formy a uhladíme.
Švestky přepůlíme, vyndáme pecky a půlky švestek naklademe do středu formy. Krok 4: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme ho asi 10 minut ve formě zchladnout.
Pak ho patrně vyndáme z formy a před podáváním necháme dobře vychladit.
Kdo má raději sladší, může si svou porci polít javorovým sirupem.

Zveřejněno 2. 7. 2020

Poznámka autorky Angel 666

Koláč můžeme upéct i s jiným ovocem, vhodné jsou třešně nebo meruňky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8BV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8BV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Coleta: Já nejdříve taky zvažovala, že ho raději umelu, i když v receptu je celý. Ale pak jsem ho nemlela a kupodivu, nám nikomu nevadil, on jak se upekl, tak změkl a nevadil ani mě, která si na mák moc nepotrpí :-)

Dělala jsem diabetickou variantu, je dobrý, ale příště použiji mletý mák, celý mi tam vadí. Jinak je koláč vláčný a dobrý.

Kvety: Mám dortovou formu o průměru 28 cm ;-). Kdyby se použila menší, byl by koláč trochu vyšší :-)

magdalenka: Děkuji za radu. :-K To mne nenapadlo, mám to velké balení poprvé. Dříve jsem kupovala jen v obchodech po 200 g . Dík a zdravím! :-K:-K:-K

Bez mouky, tedy bez lepku, to je skvělé. Jak velkou formu používáte?

MamlajdaD: ja si mletý mak zamrazujem...menšie dávky.

MamlajdaD: Myslím, že mletý určitě vadit nebude ;-)

:yes:<3:-K Moc se mi líbí, zatím dávám do oblíbených, brzy zkusím, ale s mletým mákem. Mám mletý mák ze zdrtavé výživy, ale byl v kilovém balení. Už je načnutý, ale musím brzy spotřebovat. ;-):-8 No ten mletý mák by neměl vadit, že? ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Jaromira18: Děkuji :-K:-K

Coleta: jsem zvědavá na výsledek, nám tedy chutnal ;-):-)

Musí být moc dobrý, peču také s celého máku, ale tenhle musí být vynikající.:yes::yes::yes:

Mám ho v troubě, cukr jsem nahradila čekankovým sladidlem. Syrové to bylo dobré :-D

Marie Svarcova: Děkuji :-):-K

:yes::yes: tvaroh, mák a švestky je nejlepší kombinace a pěkný recept :-K

Suroviny:
tvaroh měkký, mák, vejce, sůl, pudink vanilkový, cukr vanilkový, med, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu