Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,56 g |
Tuky | 62,27 g |
Vláknina | 17,30 g |
Cholesterol | 174 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 68,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit a přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájený, oloupaný a vydlabaný patizon. Vše promícháme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka.
Krok 2: Patizon je vařený o něco dříve než brambory, tak hlídáme, abychom ho nepřevařili na kaši. Nejlépe chutná, když je na skus. Těsně před koncem vaření vyndáme bobkový list a nové koření, pokud jsme použili kmín, samozřejmě ho v polévce necháme. Vsypeme do polévky jemně nasekaný kopr dle chuti, promícháme, dle potřeby můžeme polévku ještě dosolit.
Krok 3: Polévku odstavíme, zakysanou smetanu promícháme v hrníčku s troškou horké polévky a vlijeme zpět. Podáváme se ztraceným nebo natvrdo vařeným vejcem a snítkou kopru (nemusí být).
Zveřejněno 26. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R3qE
Moje poznámka
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R3qE
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 24 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 35 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
máslo,
koření nové koření,
bobkový list,
mouka hladká,
vývar,
kopr,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (3)