Třešňová BBQ omáčka
Třešňová BBQ omáčka je lahodný a originální doplněk k vašim grilovaným pokrmům. Ideální je pro marinování masa, ale skvěle se hodí i jako dip k pečené zelenině nebo jako dochucení sendvičů a burgerů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 812 kJ / 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,71 g |
Tuky | 4,04 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 136,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek též. Dáme do hrnce společně s hrnkem vody, jablečným octem, rozdrceným hřebíčkem, novým kořením a mletým chilli.
Krok 2: Necháme cca 45 minut provařit, poté přidáme 1 celou skořici a dochutíme dle libosti. Provaříme další cca půlhodinku, vyndáme skořici a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 3: Po rozmixování vhodíme skořici zpět a přidáme druhou skořici a necháme zredukovat do požadované hustoty.
Zveřejněno 7. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová BBQ omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KM1
Moje poznámka
Třešňová BBQ omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KM1
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 9 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 20 minutami
Domácí kečup
zuzik8 před 31 minutami
Plněné papriky
Cernousek před 48 minutami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 56 minutami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 1 hodinou
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 2 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 2 hodinami
Suroviny:
třešně,
cibule červená,
česnek,
koření hřebíček,
koření nové koření,
sůl,
chilli,
voda,
ocet jablečný,
skořice celá
Komentáře (11)
Tak to třeba ještě letos stihnu vyzkoušet, díky
https://www.seriouseats.com/recipes/2011/08/sauced...
http://tomsfoodieblog.com/cherry-bourbon-bbq-sauce...
Recepty jsou odsud https://www.bing.com/search?pc=COSP&ptag=N3110D062...
Osobne worcestr pouzivam minimalne, sklenicka s obsahem 150 ml mi vydrzi v lednicce 2 roky. Ale zrovna sem bych ho par kapek dala (casino ne, nema ho rad
Rajcata tam tez chutove udelaji sve, dala by se pouzit i cerstva, jen je oloupat a odstranit seminka a duzinu nakrajet. Perfektne by se rozvarila s tresnemi.
Horcice v prasku je taky celkem dulezita pro konecnou chut.
Ale jak rikas, chces ciste ovocnou zalezitost . . .
V pořádku, Váš názor Vám samozřejmě neberu. A mohl bych poprosit o jaké konkrétní dochucovadla a koření se jedná??? Abych příště mohl recept popř. vylepšit, děkuji.
Jen mi v ni chybi urcita dochucovadla (+ koreni) pro BBQ tak typicka.
Jedla jsem jednou BBQ z ananasu - vynikajici zalezitost.
A proč?