Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vinná klobása

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Timmy Timmy

Náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 10 min

190 min (180 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Kromě tradičního smaženého kapra nesmí při vánoční večeři na stole chybět vinná klobása, která je lehce nakyslá po víně. Příprava domácí klobásy je sice složitější, ale odměnou vám bude její vyvážená chuť.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 537 kJ /
2 996 kcal
Bílkoviny220,20 g
Tuky211,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 934 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy14,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, které musí být tak velké, aby se vešly do mlýnku. Krok 2: Semeleme maso na střední šajbě (něco okolo 4mm). Nejlepší je začít hovězím, poté libovější a nakonec tučné. Krok 3: Po semletí dáme do mrazáku a necháme podchladit, zhruba 1 hodinu. Poté maso semeleme ještě jednou. Krok 4: Do semletého masa dáme víno, mléko, vejce, koření, strouhanku a promícháme. Krok 5: Tyčovým mixérem, nebo v kutru, maso rozmělníme. Krok 6: Hotové dílo plníme do skopových střívek kalibr 20/22 mm. Moc nepěchujeme, klobása se utáhne zatočením na potřebné porce. Propíchneme špejlí. Krok 7: Hotové klobásy buď obalíme v mouce, nebo na přírodno osmažíme na tuku na pánvi.

TIP: Jak smažit vinnou klobásu - rady a tipy

Zveřejněno 3. 12. 2023

Poznámka autora Timmy

Vše je potřeba mít podchlazené, dílo nesmí přesáhnout 12°C.

Vína samozřejmě dejte dle chuti.

Sůl použijte kuchyňskou, ne dusitanovou (pragandu), nejde o "škodlivost", ale o to, že vinná klobása je šedivá.

Všem kteří tento recept připraví, přeji, ať vám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vinná klobása

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28mL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vinná klobása

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28mL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bok vepřový, přední hovězí, plec vepřová, víno bílé suché, vejce, mléko, sůl, květ muškátový, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu