Těsto na langoše (kynutí v lednici)

Timmy Kuchař: Timmy

cca 20 Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

500 ml mléka
250 ml smetany - 33%
1 kg hladké mouky
30 g droždí
2 lžičky soli
trocha cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme kvasnice, ohřáté mléko, cukr, smetanu, sůl, hladkou mouku. Těsto pořádně propracujeme, aby bylo vláčné.

  2. Přendáme do mísy s poklopem, dáme do lednice a necháme kynout do druhého dne. Tímto způsobem těsto můžeme nechat v lednici i několik dní a postupně odebírat porci za porcí.

Poznámka

Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 085 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těsto na langoše (kynutí v lednici)

  • Jaromira18 Jaromira18

    Jsou vynikající, také je máme moc rádi.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes: také je dělám a jsou skvělé <3:-K

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Tento recept robíme tiež. Podľa mňa je veľmi dobrý a chutný. Je úplne jedno, či sa použije kyslá smotana, biely jogurt alebo acidko. Čo mala - to dala :-) Toto: 250 ml smetany - 33% by bola šľahačková smotana a tú by som nepoužila. Cesto môže byť v chladničke aj dlhšie ale najlepšie je podľa mňa prvé dva dni, potom sa mi kvalitou už až tak nepáči.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    A co dál, když budu několik dní odebírat porci za porcí?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    yanull: Jani, tady to bude asi víceméně jedno. Mám tu zcela stejný recept, tyhle langoše jsme dělali mockrát a smetanu jsem použila takovou, která byla zrovna po ruce ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Doplňte prosím do receptu, kolik má smetana mít procent tuku. Děkuji.

    Odpovědět