Třešňová BBQ omáčka
Třešňová BBQ omáčka je lahodný a originální doplněk k vašim grilovaným pokrmům. Ideální je pro marinování masa, ale skvěle se hodí i jako dip k pečené zelenině nebo jako dochucení sendvičů a burgerů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 812 kJ / 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,71 g |
Tuky | 4,04 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 136,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek též. Dáme do hrnce společně s hrnkem vody, jablečným octem, rozdrceným hřebíčkem, novým kořením a mletým chilli.
Krok 2: Necháme cca 45 minut provařit, poté přidáme 1 celou skořici a dochutíme dle libosti. Provaříme další cca půlhodinku, vyndáme skořici a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 3: Po rozmixování vhodíme skořici zpět a přidáme druhou skořici a necháme zredukovat do požadované hustoty.
Zveřejněno 7. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová BBQ omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KM1
Moje poznámka
Třešňová BBQ omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KM1
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
třešně,
cibule červená,
česnek,
koření hřebíček,
koření nové koření,
sůl,
chilli,
voda,
ocet jablečný,
skořice celá
Komentáře (11)
Tak to třeba ještě letos stihnu vyzkoušet, díky
https://www.seriouseats.com/recipes/2011/08/sauced...
http://tomsfoodieblog.com/cherry-bourbon-bbq-sauce...
Recepty jsou odsud https://www.bing.com/search?pc=COSP&ptag=N3110D062...
Osobne worcestr pouzivam minimalne, sklenicka s obsahem 150 ml mi vydrzi v lednicce 2 roky. Ale zrovna sem bych ho par kapek dala (casino ne, nema ho rad
Rajcata tam tez chutove udelaji sve, dala by se pouzit i cerstva, jen je oloupat a odstranit seminka a duzinu nakrajet. Perfektne by se rozvarila s tresnemi.
Horcice v prasku je taky celkem dulezita pro konecnou chut.
Ale jak rikas, chces ciste ovocnou zalezitost . . .
V pořádku, Váš názor Vám samozřejmě neberu. A mohl bych poprosit o jaké konkrétní dochucovadla a koření se jedná??? Abych příště mohl recept popř. vylepšit, děkuji.
Jen mi v ni chybi urcita dochucovadla (+ koreni) pro BBQ tak typicka.
Jedla jsem jednou BBQ z ananasu - vynikajici zalezitost.
A proč?