Bezlepkový cuketový perník
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a plný živin.
Suroviny pro 1 kus
1 šálek = 125 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,41 g |
Tuky | 30,37 g |
Vláknina | 20,65 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 327 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 388,25 g |
Postup přípravy
Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily. Krok 2: Hranatou formu vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu (nechte okapat přebytečnou vodu) vmícháme úplně nakonec, než dáme těsto do vyhřáté trouby. Vršek posypeme ořechy a pečeme na cca 170 °C. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí. Krok 4: Perník je výborný s jogurtem, politý medem nebo jen pocukrovaný.
Zveřejněno 12. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Moje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 17 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno 12. 6. 2025 12:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 4 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 4 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 5 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 5 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 5 hodinami
Žampiónová polévka
Janysekm před 6 hodinami
Suroviny:
mouka,
mouka,
mouka pohanková,
cukr kokosový,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
kakao,
vejce,
olej kokosový,
mléko kefírové,
cuketa,
ořechy
Komentáře (3)
V naší rodině nikdo touto chorobou naštěstí netrpí, recept asi ani neudělám, ale za obdiv, který mám k těmto obětavým kuchařinkám, dávám lajk!