Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 536 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,93 g |
| Tuky | 79,24 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 4,56 g |
| Sůl | 10,98 g |
| Sacharidy | 26,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer uděláme přípravu. Kotletu nakrájíme na plátky o síle cca 2 cm, nenaklepáváme, jen nařízneme okraje. Z obou stran lehce potřeme majonézou, posypeme kořením, v tomto je sůl, tak posolíme jen přiměřeně. Majonéza je také slaná. Narovnáme do krabičky s víkem a do rána necháme odležet.
Krok 2: Ráno vyndáme dříve z lednice, aby maso nebylo studené, máslem vymažeme pečící nádobu a plátky vedle sebe těsně narovnáme. Podlijeme malinko vodou a dáme péci přikryté poklicí. Nejprve do vyhřáté trouby na 200 °C, po čtvrthodině pečení teplotu snížíme na 150 °C a pečeme, až je maso téměř měkké.
Krok 3: V misce rozšleháme vajíčka se smetanou, přidáme bílý pepř, utřený nebo drobně nakrájený česnek, šalotky, celerovou nať, nastrouhaný sýr na větších otvorech a drobně pokrájenou šunku. Vše promícháme a navrstvíme na rozpečené maso. Poklici ještě necháme, až ke konci pečení odděláme a ve vypnuté troubě necháme dojít.
Krok 4: Podávala jsem s bramborovou kaší, do které jsem přidala rozmixovanou, podušenou mrkev na másle, cibuli a česneku, do hotové jsem vmíchala sterilovaný hrášek.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zahalená kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGAX
Moje poznámka
Zahalená kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGAX
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 33 minutami
Strouhané řezy
Přidáno před 2 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 4 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 11 minutami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 23 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 29 minutami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 1 hodinou
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 2 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 2 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 2 hodinami
Zdravé cottage lívance
janatka před 3 hodinami
Žitný chléb
janatka před 3 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 3 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
majonéza,
máslo,
koření grilovací,
sůl,
cibule šalotka,
šunka,
vejce,
smetana na vaření,
česnek,
sýr tvrdý,
nať celerová,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (2)