Telecí na paprice a žampiónech

Suroviny

500 g telecí kýty
1 velká cibule
1 červená paprika
1 středně velké rajče
200 g krémových žampiónů
sůl
pepř
mletá sladká paprika
1 lžíce hladké mouky
asi 100 ml smetany
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji začneme restovat drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přihodíme maso nakrájené na větší kostky, opečeme ho ze všech stran a přihodíme papriku a rajče, oboje nakrájené na malé kousky. Zasypeme lžící sladké papriky, osolíme, opepříme a podlijeme.
    Pod pokličkou maso spíše pomaleji dusíme.

  2. Když je maso skoro měkké, přimícháme žampióny nakrájené na plátky a maso dodusíme doměkka.
    Ve smetaně dobře rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme ještě dobře provařit, podle potřeby dochutíme a vypneme.
    Podáváme s kynutými knedlíky nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Telecí na paprice a žampiónech

Tématické fráze: telecí na paprice telecí kýta na žampionech telecí maso na paprice telecí na na žampionech teleci s testovinou telecí s těstovinami telecí kýta na paprice recepty telecí na paprice recept telecí na paprice telecí nq zampionech telecí maso na na žampionech telecí na žampiónech telecí na paprikách a rajčatech teleci kyta na zampionech recept telecí na paprice s těstoviny s houbami recepty teleci na papriček telecí kýta paprika recept na teleci s těstovinami recept na telecí na paprice telecí paprikáš