Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 727 kJ / 413 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,28 g |
Tuky | 20,47 g |
Vláknina | 22,29 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 32,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec vypláchneme a naplníme novou čerstvou vodou. Toto opakujeme ještě 2x. Poté houby dáme stranou. Do hrnce dáme 300-400 ml nové čerstvé vody.
Krok 2: Oloupeme cibuli, nakrájíme na hrubo, přivedeme vodu v hrnci k varu a dáme do něj cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy a bujón nebo Podravku. Vaříme 20 minut.
Krok 3: Poté vývar scedíme přes sítko, do vývaru přidáme houby a vaříme dalších 25-30 minut.
Krok 4: Do hrnečku dáme smetanu, cukr, některé zahušťovadlo a trochu studené vody. Řádně promícháme a přidáme k houbám. Provaříme za stálého míchání dalších 10 minut.
Zveřejněno 26. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Moje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 13 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 18 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 33 minutami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 59 minutami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 11 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 15 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 15 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 16 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 16 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 16 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
smetana zakysaná,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
bujón zeleninový,
cukr,
mouka hladká,
jíška,
houby sušené
Komentáře (14)
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno...
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali...
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....