Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 855 kJ / 5 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,70 g |
Tuky | 292,75 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,70 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 710,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem, přidáme citronovou kůru a postupně vmícháváme mouku smíchanou s jedlou sodou, dokud nemáme hutnější těsto.
Krok 2: Z toho bereme lžičkou kousky a druhou lžičkou si pomáháme dávat těsto na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech.
Krok 3: Upečené můžeme namazat marmeládou a slepovat je.
Zveřejněno 29. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olejové křehké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jknB
Moje poznámka
Olejové křehké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jknB
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 5 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 8 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 10 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 10 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 11 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
cukroví s olejem,
olejové vánoční cukroví,
křehka babovka se jedlou sodou,
křehké olejové těsto,
cukroví z olejem,
olejove susenky,
vánoční cukroví z oleje,
olejové cukoví,
na palačinky uvařit namazat
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
kůra citronová,
mouka hladká
Komentáře (5)