Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle tohoto receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta. Těsto se netrhá a štrúdl je po upečení velmi chutný. Navíc je méně tučný, než záviny z listového těsta.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 684 kJ / 2 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,61 g |
| Tuky | 136,89 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 814 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 264,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNwR
Moje poznámka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNwR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 48 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
rychle testo na strudl,
těsto na strudl,
rychlý štrudl,
štrudl,
testo na štrudl z hery,
dobré a rychlé těsto na štrudl,
štrudl z hery,
domácí rychlý štrůdl,
sladké pečení rychlé levné,
rychlý jablkový štrůdl,
levný štrůdl,
dobrý a rychlý recept na štrudl,
levné recepty na pečení,
rychle a levne peceni,
rychlí štrudl,
pečení z hery,
rychlý domácí štrudl,
domácí jednoduchý štrudl,
recept na rychly štrudl,
štrůdl těsto
Suroviny:
mouka hladká,
jogurt bílý,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
jablko,
skořice mletá,
cukr krupice,
strouhanka,
rozinky,
mandle,
vejce,
mouka hladká
Komentáře (125)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Kdo ještě nezkusil , doporučuji
Nejde mi přidat fotka zkoušela jsem to asi 20 x
Už rok mám plné zuby těch tvých šmakulát co cpeš do dortu, kočičko! Letos upečeme štrúúúdl!! Já udělám těsto a ty připrav náplně... A zatáhni drápky! Já si posledně na W-krouhači ojel ty své až do živého
Z lednice vyndám čtyři dny stařené těsto a porovnáme ho s čerstvě zadělaným těstem...
***
Tak co kočičko, tak které těsto "listuje" víc? Že to vyjde nastejno? Taky se mi to tak zdá...
...akorát to starší těsto, to z lednice, při pečení tmavlo dříve a ve finále bylo tmavší! Páníček, kdysi kolorista, by řek´, že mělo odstín 6760 a to druhé 6720
A co mák? Chutnalo, chutnalo? Mně taky! A ty růžové hrozny tam taky sedly, že! Ale řeknu ti, že dolovat z bobulí ta semínka bylo o nervy
A že ti chutnala i ta čokoláda v jednom štrúdlu? No, bylo to spíše z hecu..., ale příště nebudu šetřit na kvalitě HOŘKÉ čokolády
Nejlepší je druhý den, když se chutě propojí, v pokojové teplotě.
casino se vybičovalo k nezahálení a upeklo, páč to těsto na fotečce Veronika.Hrozna: mu nedalo dospat
Těsto s kosmetickou změnou: Héééra nebyla, i byla použita její nevlastní sestra
No a do jablečné náplně..., hádejte CO
Ano, uhádli jste - jak píše Coleta: 24. 10. 2020 12:31:40
Co ale nevíte, že ten oný byl vcelku, celý, tedy nemletý...
A jak to vyznělo?
Po upečení to "listovalo" eště víc než na obrázku Veronika.Hrozna:
A ten nemletý mák?
No, dycky se mi eklovalo chválit vlastní rcp
***
1/3 těsta jsem uložil v chladu...
Veronika.Hrozna: myslím, že podle výše psaného odleželé, "šedivé" těsto na lepší listování asi velký vliv už míti nebude...
No, za čas se uvídí, že
Tak večer napíšu ty náplně, jako recept! Nechám zkontrolovat Magdalenkou, abych na něco nezapomněla a pak to vložím , jako Vídeňskej štrůdl- náplně. Jen nevím, jak se ty hrozny jmenují normálně, lidové označení je značně vulgární!
Vidensky strudl je vzdy z tazeneho testa.
Vaše fotto - paráááda
No a ffčíl kápněte božskou: fakt jste použila toto "Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl", he ?
Jinak všechny ostatní ,jak jsi psala, dělám .
Moc se těším na výsledek
Já jsem se učila metodou pokus omyl ,no a časem se to vystříbřilo ,že to i chutnalo
V tomhle trojměstí, by měl být štrúdl přímo chráněný ! No nevím ,na jak dlouho ? Do vychladnutí, nebo do vlažna , nebo horký, právě vytažený z trouby.
Já jsem ale čistý uživatel. , když jsem se vdala , neuměla jsem nic a hlavně mi neměl kdo poradit
A fotky mi nejdou vložit , nevím proč , dřív to šlo i z mobilu .Mějte se moc hezky
Jsem moc zvědavá ,jaké to bude
Hezký den
Vzdyt od toho jsme tady, abychom si pomahali, ne !
Asi budu za blba