Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 010 kJ / 3 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,50 g |
Tuky | 20,50 g |
Vláknina | 36,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 768,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.
Krok 2: Pak těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (cca 14-16 kusů). Po 10-15 minutách odpočinku těsta necháme v hlubší pánvi rozehřát vyšší vrstvu oleje. Každý kousek těsta v prstech roztáhneme do tenké placky a vložíme usmažit z obou stran do horkého oleje.
Krok 3: Hotové langoše odložíme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Potřeme je kečupem nebo osolenou zakysanou smetanou s rozetřeným česnekem, popř. jen směsí osolené vody a rozetřeného česneku. Na závěr je posypeme sýrem.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejobyčejnější langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gl5D
Moje poznámka
Nejobyčejnější langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gl5D
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
cukr,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
droždí čerstvé,
olej,
česnek,
sůl,
smetana zakysaná,
kečup sladký,
sýr strouhaný
Komentáře (3)
My jsme neodolali a vcera jsme si jimi zprijemnili podzimni vecer