Broskvovo-nektarinkový závin
Šťavnatý závin, který voní létem a chutná po slunci. Jemná náplň a křehké těsto tvoří dokonalou kombinaci, která potěší při každé příležitosti – ať už ke kávě s přáteli, nebo jen tak, když má člověk chuť na něco sladkého.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
Moje poznámka
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
Nejnovější recepty
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno 7. 9. 2025 14:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 51 minutami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 1 hodinou
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 1 hodinou
Mléčný řez
Tajemnost před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 2 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 2 hodinami
TRIO-buřt-brambor guláš
Conta před 2 hodinami
Hruškový kompot
sakal13 před 3 hodinami
Cuketový perník
radbastim před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
renatalonginova před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl mořská,
tuk hera,
broskve,
nektarinky,
tvaroh jemný,
cukr moučkový,
žloutek,
šťáva citronová,
rozinky,
mandle,
tuk hera,
tuk hera,
cukr moučkový
Komentáře (52)
Mírně teplý, čerstvý štrůdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
A já sem jěště brzy pro tebe přidám recept na "Exotický závin", jo!?
A dyby sem někdo na Topky přidal recept s fotkou na ten maďarský tvarohový závin (třeba ty nebo Magduška, neboi někdo další), tak mu taky složím mlsnou básničku!
servírovat, s teplým jahodovým rozvarem s troškou citronové šťávy. Měla jsem jenom mražené jahody, ale bylo to výborné. S papáním problém nebyl , už tam je jenom jedna patka ! Jahody už taky nejsou ! Plech je umytý.
Opravdu děkuji za vyzkoušení a mám velkou radost z toho jak se ti to krásně zdařilo! Fotky jsou krásné!
Ten strudel je presne taky,ako pises. To bude ono!
K tvarohu - do múčnikov vždy som kupovala tvaroh v Maďarsku, majú ho dobrý, české tvarohy nepoznám.
Náplň do štrúdle nenechávam stáť, chystám tesne pred naplnením, cukor zásadne kryštálový, smotanu kyslú asi 3-4 PL na po kila tvarohu, krupicu detskú.
Jen bych doplnila, že silnější nevytažené okraje je dobré odkrojit, protože po upečení jsou tvrdé.