Hrušková povidla na frgále
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat mnoha způsoby, ale měkké a šťavnaté hrušky s krátkou trvanlivostí je nejlepší zpracovat do povidel. Připravte si s námi tato jednoduchá hrušková povidla, která voní skořicí a hřebíčkem a oblíbenou náplň do koláčů budete mít vždy při ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 893 kJ / 2 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,57 g |
| Tuky | 5,80 g |
| Vláknina | 61,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 63 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 538,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na menší kousky. Je-li slupka příliš tuhá, je nutné hrušky i oloupat.
Krok 2: Nakrájené hrušky vložíme do pekáčku, zakápneme octem, promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200–220 °C. Pečeme přibližně 30 minut. Během pečení nemícháme.
Krok 3: Po půl hodině na hrušky nasypeme polovinu cukru a znovu pečeme. Po 20 minutách přisypeme zbytek cukru a pečeme dalších 20 minut. Po upečení přidáme mletou skořici a roztlučený hřebíček. Vše promícháme a rozmixujeme ponorným mixérem do požadované konzistence.
Krok 4: Budou-li rozmixované hrušky příliš vodnaté, můžeme je vložit ještě na chvíli do trouby. Horká povidla naplníme do čistých suchých sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 29. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková povidla na frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLKO
Moje poznámka
Hrušková povidla na frgále
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLKO
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 9 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 5 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 6 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 9 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 9 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 10 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 10 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 11 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 11 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 11 hodinami
Suroviny:
skořice,
ocet,
hruška,
koření hřebíček,
cukr krupice
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
TIP: vypečený "karamel" z hrušek a koření jsem slila do dvou skleněných lahviček a používáme jej jako přeliv na buchtu, zmrzlinu nebo palačinky
Já je melu a pak ještě projedu el. pasírovačem, ale to už je moje rozmazlenost.
Na frgále se sice hrušková povidla dávají...
No, ale náplň na FRGÁLE se připravuje z rozvařených SUŠENÝCH hrušek, že