Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,85 g |
Tuky | 15,84 g |
Vláknina | 3,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky.
Krok 2: Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Moje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Nejnovější recepty
Cuketové hranolky
Přidáno před 46 minutami
Cuketová bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 20 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 20 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší bublanina
mjanickam před 4 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 12 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 14 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 14 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 15 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 15 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 15 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření mleté,
cukr písek,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (5)